Вівторок , 19.03.2024

Зеленський назвав умову відновлення жорсткого карантину

За умови фіксації понад 9500 інфікованих на Covid-19 щодня в Україні відновлять жорсткий карантин

Президент Володимир Зеленський обіцяє знову запровадити в Україні жорсткий карантин, якщо добова кількість інфікованих щодня перевищуватиме 9500 випадків.

Про це глава держави заявив у понеділок, 19 жовтня, на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, інформує прес-служба Офісу президента.

Володимир Зеленський зазначив, що в низці регіонів завантаженість лікарень перевищує 70%, а в деяких населених пунктах – 100%. Він наголосив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих з Covid-19.

«Критичною для медичної системи України ситуація стане, коли буде від 9,5 тисяч щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо більше 9,5 тис. інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», – сказав Зеленський.

Через погіршення ситуації з епідемією президент, зокрема, звернувся до релігійних лідерів.

«Ми можемо знизити кількість заражених і померлих, якщо зменшимо перебування громадян, особливо похилого віку, в місцях масового скупчення людей. Ідеться не лише про церкву, а й про будь-які приміщення та заходи», – зазначив він.

Тому Зеленський закликав релігійних лідерів влаштовувати свої заходи у такий спосіб, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію.

Своєю чергою, присутні представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій запевнили, що максимально вживають та вживатимуть заходів для дотримання карантинних рекомендацій, зокрема й щодо соціального дистанціювання задля зменшення ризиків поширення коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, 16 жовтня в Україні зафіксована найбільша добова кількість хворих на COVID-19 – 6 410 осіб та найбільша кількість летальних випадків – 109.

Читайте також:
На Тернопільщині померла 41-річна жінка, у якої виявили коронавірус