Четвер , 28.03.2024

Будьте пильні – аферисти пропонують в оренду неіснуючі квартири

Від шахрайства потерпіла 25-річна жителька Тернополя.

Дівчина перерахувала незнайомцю 7 тисяч гривень за оренду віртуальної квартири.

Про це повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Як встановили правоохоронці, на одному із сайтів тернополянка знайшла оголошення про здачу двокімнатної квартири в центрі Тернополя. Фото помешкання їй сподобалося і ціна була значно нижче ринкової.

Дівчина зателефонувала орендодавцеві. Останній сказав, що мешкає в Чернівцях і готовий здати їй житло. Проте спочатку попросив тисячу гривень завдатку, гарантуючи, що здасть житло їй.

На підтвердження серйозності своїх намірів, співрозмовник скинув дівчині на телефон копії документів права власності на квартиру.  Відтак сказав, що хоче нотаріально оформити договір оренди та виманив у тернополянки ще 6 тисяч гривень. Пообіцявши разом з нотаріусом приїхати до Тернополя, та після  підписання угоди, віддати їй ключі від квартири.

Після того, як гроші опинилися на рахунку зловмисника, дівчина більше не змогла з ним зв’язатися та звернулася за допомогою до правоохоронців. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство.

Поліцейські застерігають: ніколи не перераховуйте гроші на банківські картки і на мобільні номери до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем або до підписання угоди.

Насторожити має низька ціна. Якщо вартість оренди  квартири або будинку значно менша, ніж ціни інших аналогічних пропозицій у цьому районі, ймовірно, оголошення розміщене шахраєм і цього об’єкта не існує.

Читайте також:
1000 доларів та 40000 гривень – у Тернополі безпритульна жінка обікрала свою годувальницю