Вівторок , 19.03.2024

Довірлива тернополянка торгувала на фондових ринках і втратила десятки тисяч доларів

Жертвою шахрайської афери стала жителька Тернополя. Жінка хотіла підзаробити, а в результаті зазнала чималих фінансових втрат.

Про це сьогодні, 25 листопада, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Декілька місяців тому до тернополянки зателефонував невідомий, який відрекомендувався представником однієї із компаній, яка торгує на фондовому ринку. Незнайомець запропонував жінці підзаробити, ставши учасником біржової торгівлі –  трейдером. Для цього їй було потрібно інвестувати в них на вебресурсі. Близько півроку шахраї обманювали громадянку, в результаті чого вона втратила десятки тисяч доларів.

“Легкі гроші для всіх бажаючих” – це гарна приманка, яку аферисти використовують для всіх новачків і азартних людей. Зареєструвавшись на сайті шахрая, перше, що ви почуєте – дзвінок оператора, який почне нав’язувати свою допомогу в торгівлі.

В шахрайських організаціях не намагаються навчити трейдера. Для них це просто невигідно. Замість цього, клієнтам пропонують персонального менеджера, який буде говорити, що робити, а завдання трейдера просто виконувати вказівки. Все це схоже на казку.

Найчастіше “досвідченими аналітиками” є звичайні молоді люди, зарплата яких складається з відсотка втраченого клієнтом депозиту. Особливо нахабні менеджера готові дзвонити щодня по кілька разів і нав’язувати свої послуги.

Щоб не стати жертвою таких “аналітиків”, варто відразу ж відмовитися від будь-якої сторонньої допомоги, особливо, якщо вона здається занадто нав’язливою. У чесних компаніях ніколи не турбуватимуть клієнта по кілька разів на день, можуть зателефонувати один раз і то, для знайомства. Також не надавайте віддалений доступ до свого персонального комп’ютера. Якщо в телефонній розмові вам кажуть, що «для отримання виплати треба сплатити податок чи комісію», не вірте –  це ознака шахрайства. Не переказуйте нікому грошей на вимогу телефоном.

Якщо ви стали жертвою шахраїв в Інтернеті, перше, що потрібно зробити – звернутися в поліцію за місцем проживанням або звернутися за формою зворотного зв’язку на сайті: https://cyberpolice.gov.ua/.

Читайте також:
Заморочив голову – під час обміну валюти шахрай “кинув” касирку на 9000 гривень