Вівторок , 19.03.2024

«Надал звітує»: головні інфраструктурні проекти Тернополя 16-22 листопада

Головні інфраструктурні проекти Тернополя 16-22 листопада

Ремонти шкіл

Впродовж останніх двох років у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Тернополя проводяться активні роботи з капітального ремонту приміщень харчоблоків і їдалень та оновлення матеріально – технічної бази.

Загалом такі роботи проведено в 11-ти закладах загальної середньої освіти, а днями у школі №8 встановили нове сучасне обладнання у їдальні.

«Щороку ми намагаємося проводити капітальні ремонти у навчальних закладах міста та оновлювати їхню матеріально-технічну базу. У школі №8, зокрема, цього року проведено модернізацію обладнання харчоблоків і шкільної їдальні та встановлено нову потужну вентиляційну систему. Оновлено електрообладнання для харчоблоків також у тернопільських школах №№ 2, 5, 6, 8, 10, 18, 21 та ТПШ «Ерудит», – повідомляє міський голова Сергій Надал».

До слова, цього року в усіх 32-ох школах Тернополя встановлено бювети з питною водою, а також проводяться роботи щодо оновлення шкільного меню.

Термомодернізація дитячих садочків

Нещодавно у тернопільському дошкільному навчальному закладі  №34, що на вул. В. Громницького, 5 завершилися роботи з термомодернізації будівлі.

«У цьому дитячому садочку провели утеплення фасадів та замінили старі дерев’яні вікна на сучасні енергозберігаючі, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Тож відтепер садочок не лише естетично привабливий, а й теплий і комфортний. Окрім того, переваги такої модернізації можна буде відчути уже цього опалювального сезону на економії коштів на опалення будівлі».

До слова, від початку літнього сезону у Тернополі провели заходи із термомодернізації також у дошкільних навчальних закладах №№ 8, 11 та 15. Окрім утеплення дошкільних навчальних закладів, увага приділяється і безпеці дітей. 114 камер відеоспостереження  встановлено у 38 тернопільських садочках.

Розширення вулиці Тарнавського

На вул. Генерала М. Тарнавського (на ділянці дороги від просп. Злуки до вул. Київської) тривають ремонтні роботи з розширення проїжджої частини.

Наразі на об’єкті працює будівельна техніка, що здійснює фрезерування та влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття. У зв’язку з цим рух транспорту на вулиці частково перекритий.

«Вул. Генерала М. Тарнавського є досить велика у своїй протяжності, тому при сприятливих погодних умовах роботи тут триватимуть ще впродовж листопада – грудня, – повідомляє міський голова Сергій Надал. – Тут також влаштують пішохідну ділянку, а уже наступного року вздовж дороги будуть висаджені нові зелені насадження – акації та червоний дуб».

Новий сучасний пішохідний міст 

Завершилося зведення нового сучасного пішохідного мосту у Тернополі на вул.15 Квітня (поблизу Збаразького кільця), що з’єднує Варшавський мікрорайон з парком Національного відродження та проспектом Степана Бандери.

«Дуже приємо, що у Тернополі з’являються не лише нові будинки і квартали, а й нові інфраструктурні об’єкти, сквери та мости. Нещодавно ми відкрили оновлений Гаївський шляхопровід, а сьогодні презентуємо сучасний пішохідний міст, – відзначив міський голова Сергій Надал. – Надземний пішохідний перехід – це не лише безпека тернополян, а й ще один сучасний інфраструктурний об’єкт та окраса нашого міста».

Міст обладнано сучасним LED- освітленням, що в нічну пору доби стане хорошим орієнтиром для водіїв ат пішоходів, а також символізуватиме в’їзд у Тернопіль. Для безпечного і комфортного пересування людей з інвалідністю, матерів з колясками та для велосипедистів, міст обладнано двома сучасними ліфтами. Висота споруди складає шість метрів, а довжина – 60 м.

Зменшення плати за газ та гарячу воду

На виконання рішення виконавчого комітету комунальне підприємство «Тернопільміськтеплокомуненерго» проведе перерахунок плати за надані послуги з централізованого постачання гарячої води для споживачів у листопаді 2020 року.

Перерахунок для тернополян за послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання проводять у місті з жовтня 2019 року і дотепер. Як результат, цілий рік суми в платіжках тернополян за тепло і гарячу воду були нижчими.