Четвер , 25.04.2024

Різав ножем і гриз зубами: убивці тату-майстрині дали довічне ув’язнення

Довічне ув’язнення отримав 26-річний Андрій Горбатюк.

Тетяна Підвашевська та Андрій Горбатюк були знайомі близько п’яти років. Познайомилися через захоплення татуюванням.

Його визнали винним у вбивстві знайомої, тату-майстрині 27-річної Тетяни Підвашевської у Тернополі. Матері вбитої Горбатюк має заплатити пів мільйона грн моральної шкоди.

Таке рішення виніс сьогодні, 11 листопада, Тернопільський міськрайонний суд, інформує gazeta.ua.

“Андрія Горбатюка визнано винним в умисному вбивстві, вчиненому з особливою жорстокістю. Призначено покарання у вигляді довічного позбавлення волі”, – повідомила суддя-спікер Тернопільського міськрайонного суду Анна Мостецька.

Рішення може бути оскаржено в апеляційному суді впродовж 30 днів з дня його проголошення. Чи скористається Горбатюк своїм правом – поки не відомо.

Андрій Горбатюк зізнався у вбивстві тату-майстрині Тетяни Підвашевської після затримання. Її тіло знайшли в орендованій квартирі в Тернополі вранці 16 квітня торік. На тілі жінки було понад 50 ножових поранень, сліди від укусів. Вона померла від крововтрати, за висновками експертів.

Горбатюк учився на юриста. Університет покинув на третьому курсі. Захопився модельним бізнесом. Писав вірші, малював. Мріяв виїхати за кордон. За 5 років до вбивства почав кардинально змінювати зовнішність: зробив татуювання, пірсинги, фарбував волосся у різні кольори.

Пізніше розрізав на дві частини язик, зробив вуха, як у ельфів, “зуби вампіра” та вживив металеві роги на лоба. Наостанок — залив очі чорною фарбою. Із Тетяною та її чоловіком познайомився через захоплення татуюванням.

Читайте також:
У поліції розповіли, як “вийшли” на вбивцю тату-майстрині