Вівторок , 19.03.2024

Скільки коштують однокімнатні квартири у різних регіонах

За час карантину, з березня по жовтень, на вторинному ринку в середньому ціни однокімнатних квартир виросли на 4-5%.

купити квартиру

При цьому в 19 містах житло подорожчало, у 3 – подешевшало, пишуть аналітики Dom.Ria.

У Києві в березні однокімнатне вторинне житло коштувало в середньому $55 тис. За 7 місяців ціна зросла до $55,5 тис. Для столиці приріст склав лише 0,97%. Це мінімальне подорожчання в північному регіоні країни.

Серед регіонів на півночі країни найбільш серйозне підвищення вартості відбулось у Хмельницькому. Тут подорожчання перевищило 12%. На другому місці Рівне, де підвищення цін майже досягло аналогічного відсотка. У Херсоні третє за величиною збільшення вартості на понад 11%.

У Сумах квартири подешевшали практично на 9%. Це найбільше зниження цін в Україні за вказаний період. Найменший за термін карантину спад вартості житла зареєстрували в Полтаві – до 0,5%.

У західних регіонах квартири подорожчали. Найбільш помітне підвищення зафіксували в Хмельницькому. У березні квартири коштували $20,7 тис., а в жовтні – $23,3 тис. Найменше підвищення для західного ринку нерухомості у Тернополі – 1,74%.

На півдні та сході України однокімнатні квартири подорожчали у всіх областях. Найбільше – у Херсоні. Там ціна зросла з $23,8 тис. до $26,4 тис. – на 10,84%. В Одесі відбулось здешевлення на 1,07%. У Харкові однокімнатне житло подорожчало на 2,16%.

Читайте також:
Купити квартиру у Тернополі – житловий комплекс “Домініканський”