Середа , 24.04.2024

Тернопіль відмовився вводити карантин вихідного дня

У місті не будуть вводити додаткові обмеження, не дивлячись на рішення уряду про карантин вихідного дня.

Про це сьогодні, 13 листопада, під час брифінгу повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

“У Тернополі не будуть вводитися якісь додаткові обмеження у зв’язку із прийнятим рішенням уряду про карантин вихідного дня…

Чому ці обмеження не будуть вводитись? По-перше, це, на думку медиків, не вплине суттєво на зменшення хворих. Наступне, якщо такі обмеження ввести, це просто знищить економіку міста”. – зазначив Сергій Надал.

За словами мера, на вихідні підприємці мають найбільшу суму виторгу, за рахунок чого утримують свої заклади і платять найманим працівникам. Якщо цього виторгу не буде – вони просто перестануть працювати.

Таким чином, додав міський голова, місто втратить надходження і не зможе забезпечувати потреби тернополян.

Сергій Надал закликав правоохоронців штрафувати суб’єктів господарювання не за те, що вони працюють, а тільки у тому випадку, якщо вони не дотримуються санітарних норм і обмежень, які рекомендує МОЗ. Зокрема, щодо маскового режиму, дистанції, наявності санітайзерів, тощо.

Нагадаємо, уряд на своєму засіданні 11 листопада запровадив карантин вихідного дня, який почне діяти з суботи, 14 листопада.

Згідно з рішенням Кабміну, на вихідні дозволяється робота лише продуктових магазинів, аптек, транспорту і заправок. Розважальні заклади, заклади громадського харчування, магазини непродуктової групи у вихідні мають бути зачинені.

Читайте також:
Карантин вихідного дня: що працюватиме у вихідні і чи буде ефективним обмеження