Вівторок , 19.03.2024

У Фінляндії розпочався біатлонний сезон. Як виступили тернополяни?

У фінському Контіолахті сьогодні розпочався біатлонний Кубок світу. Першими змаганнями сезону стали індивідуальні гонки серед чоловіків і жінок.

Блискуче виступив на старті сезону 23-річний норвежець Стурла Холм Легрейд, для якого це була одна з перших гонок на такому рівні в житті. Він пройшов усі чотири вогневих рубежі без штрафів і заслужено переміг.

Другим став його співвітчизник і переможець Кубку світу минулого сезону Йоханес Тінгнес Бьо, який одного разу схибив, третім — німець Ерік Лессер, також з хвилиною штрафу.

Українці в першій гонці виступили не дуже вдало. Найкращим був Артем Прима, який з двома хвилинами штрафу програв лідеру майже 4 хвилини і фінішував 27-им.

Тернополянин Дмитро Підручний, для якого індивідуальна гонка є однією з найгірших і нелюбимих дисциплін, «настріляв» 5 хвилин штрафу і фінішував 73-ім.

Гонку серед жінок виграла італійка Доротея Вірер, яка пройшла всю дистанцію без штрафних хвилин. Менше секунди програла їй німкеня Деніз Херманнн, яка мала одну хибу. Третьою фінішувала шведка Скоттхейм.

Без штрафних хвилин виступила і українка Юлія Джима, для якої ця дисципліна є профільною, однак не дуже висока швидкість по дистанції дозволила їй фінішувати наприкінці десятки кращих. Молода Дарина Блашко фінішувала 25-ою.

Тернополянка Олена Підгрушна на першому й останньому вогневих рубежах не закрила по дві мішені, отож фінішувала наприкінці шостого десятку.