Вівторок , 19.03.2024

Як гарно облаштувати свій дім?

Кожному хочеться зробити свою оселю гарною, оригінальною, а найважливіше — затишною. Адже дім — місце, куди маєш із задоволенням повертатися й де можеш повноцінно відпочити.

Звісно, чимало залежить від родинної атмосфери, але навіть її здатні поліпшити красиві й з любов’ю підібрані речі. Тож достатньо придбати те, що створить потрібний антураж.

Якісно, швидко, зручно

Глобальний проєкт вимагає відповідного підходу. Важливо мати перед очима бодай кілька варіантів однієї позиції, аби порівняти їх та придбати саме те, що необхідне. Це зручно зробити, завітавши до оновленого інтернет-магазину мережі гіпермаркетів «АШАН» — https://auchan.ua/tovary-dlja-doma/, де ви знайдете безліч найрізноманітнішої (і, звісно, якісної) продукції для облаштування дому. Вам потрібно буде лише вибрати потрібні товари непродовольчої групи, сформувати замовлення й оформити зручну для вас доставку, яку здійснить «Нова Пошта». Послуга доступна для жителів усіх населених пунктів України.

Бесплатное стоковое фото с архитектура, в помещении, деревянный пол

Головні «вороги» затишної оселі

Пам’ятаєте старе польське прислів’я — що занадто, то не здраво? Воно актуальне й у дизайні. Плануючи інтер’єр, пам’ятайте, що:

  • абсолютний мінімалізм підійде готельному номеру економкласу, але аж ніяк не постійному житлу. Тож прикрасьте помешкання граційною статуеткою, вишуканим пейзажем, екстравагантною вазою тощо;
  • багато дрібних деталей перетворюють кімнату на звалище. Десяток вазочок різного калібру, три ряди завіс, купа меблів не зроблять ваше помешкання комфортнішим і затишнішим;
  • існують правила поєднання різностильових речей. Краще не використовувати у вітальні хай-тек плед з яскравим дитячим принтом або торшер із «мультяшним» абажуром. Утім, це ваша оселя і коли щось дуже подобається, то чужа думка не повинна вас хвилювати;
  • не варто облаштовувати кімнату меблями з різних гарнітурів/епох. Якщо якихось речей позбавлятися не хочеться, обіграйте їхню присутність у приміщенні. Виручити також можуть, скажімо, однакові подушечки, розташовані на різностильових кріслах.

Освітлення, рослини, посуд, місця для зберігання речей

Також слід приділити належну увагу:

  1. Освітленню. У кожному приміщенні квартири/будинку варто влаштувати кілька ярусів світла — загальне верхнє (яскраве), кілька точок «теплого» у місцях, де ви перевдягаєтесь, відпочиваєте. Також подбайте про окремі неяскраві світильники біля ліжка. Всі освітлювальні прилади в кімнаті мають бути в однаковому стилі. Але не слід одноманітно оформлювати всю квартиру.
  2. Озелененню. Купуйте вазони лише із живими рослинами, жодних штучних замінників! Подбайте не тільки красу квіточок, а й про естетичний вигляд горщиків.
  3. Якісному столовому посуду. Процес вживання їжі має бути приємним з усіх точок зору. Тож геть щербаті тарілки, пластикові ложки/виделки!
  4. Місцям для зберігання речей. Не заставляйте приміщення громіздкими шафами. Не забувайте про існування легких етажерок, невеликих комодів, тумб. І бодай раз на рік переглядайте їх на предмет зайвих речей.