Понеділок , 29.04.2024

Як смартфон впливає на продуктивність офісних працівників

Зараз майже кожна людина має смартфон і регулярно ним користується.

За даними соціологічних досліджень, особа, яка має акаунти у соціальних мережах, може оновлювати стрічку з новинами до 110 разів на день.

Як наявність сучасного смартфону, наприклад, iPhone Apple 11 та його постійне використання впливає на продуктивність роботи найманих працівників, ми розповімо далі.  

Як поліпшується якість роботи працівників

Великі корпорації забезпечують працівників корпоративними робочими номерами та телефонами. Зазвичай це кнопковий або не дуже потужний пристрій, який використовується лише для дзвінків по роботі. Та працівники все одно додатково розраховують власний смартфон. 

Для листування та розв’язання термінових питань усе частіше використовують месенджери та корпоративну пошту, яка також є у смартфоні. Навіть у позаробочий час перегляд важливого листа, вчасне редагування документу у Google Docs чи відповідь на повідомлення у чаті дозволяє вирішити певну кількість термінових робочих питань. 

І дуже зручно, коли колега має сучасний смартфон — iPhone 11 чи Samsung S20 Fan Edition https://eldorado.ua/smartfon-samsung-galaxy-s20-fe-6-128gb-cloud-navy-sm-g780fzbdsek-/p71297688/, що дозволяє завжди залишатися на зв’язку. “Підтримка Wi-Fi 6 у Samsung S20 FE дозволяє швидко підключатися до бездротових мереж з малою затримкою навіть у місцях з великою кількістю підключень”, — додали експерти відомого магазину техніки Eldorado.

Особистими телефонами користуються під час кава-брейків та обідньої перерви для ігор, перегляду стрічки у соцмережах та читання новин. 

Загалом такий відпочинок добре позначається на подальшій роботі — працівник розумово відпочиває й набирається сил для продовження трудового процесу. 

А чи є інший бік медалі?

У середньому кожен офісний працівник користується смартфоном посеред робочого дня у власних цілях 20 хвилин. Тобто відволікається від роботи через звук сповіщення у месенджері чи бажання терміново подивитися сторіс відомого блогера в інстаграм. 

Через це смартфон є одним з факторів, що відвертає увагу від роботи найбільше. Навіть якщо перегляд новин у смартфоні триває всього 3 хвилини, знадобиться не менш 10 хвилин аби знову налаштуватися на робочий лад.

Є ще один негативний біг використання смартфонів на робочому місці — це послаблення соціальних зв’язків. Листування у чаті повністю замінює особисте спілкування та іноді може спровокувати непорозуміння через “не такий” смайлик. Коли колега довго не відповідає на повідомлення, це може бути розцінене як ігнорування, хоча насправді людина зайнята терміновим дорученням від керівника.

Та це дрібниці, адже швидкість, з якою можна вирішувати робочі завдання на сучасному смартфоні, практично не має аналогів. Тому роботодавці часто заплющують очі на те, що підлеглі використовують телефон у власних цілях під час робочого дня. Бо загалом компанія від наявності у працівника сучасного смартфону має більше зиску, ніж збитків.