П’ятниця , 19.04.2024

Як відрізнити Ray – Ban від підробки?

Коли справа доходить до вибору сонцезахисних окулярів, одним з перших у списку випливає бренд Ray – Ban.

Американська компанія, яка на сьогодні робить продукцію в Італії, відома за свої знакові оправи та високу якість матеріалу. Однак, коли марка отримує таку оцінку від покупців, поява підробок, які видають за оригінал неминуча. Сьогодні ми розповімо мешканцям Тернополя, як відрізнити окуляри Ray – Ban від підробки за допомогою декількох простих дій.

Якість окулярів RayBan.

Всі оригінальні продукти бренду виготовлені з високоякісних матеріалів, металу та ацетату. Якщо це пластикова оправа, то перевірити її буде досить легко. Такі форми вирізаються з цілісного шматка ацетату, а потім відполіровується. Через це на оправі немає ніяких нерівностей, щербин й тим паче швів. Неоригінальні Ray – Ban хоч і стають з кожним роком все краще, шахраї не будуть використовувати високоякісний цілісний пластик. Тоді витрати на виробництво не окупляться, і вже неможна буде виставити низьку ціну на підробку.

В 1999 році італійська група Luxottica купила Bausch & Lomb і їх бренд Ray – Ban. З того часу продукція більше не виготовляється в США, лише в Італії. За виключенням декількох моделей, виготовлених у Китаї, таких як Ray – Ban Jr. Якщо якась частина сонцезахисних окулярів містить напис «Bausch & Lomb» або «B & L», то скоріше за все це підробленні Ray – Ban. Навряд чи це буде оригінал, виготовлений до 2000-их.

Також слід звернути увагу на обгортку окулярів. Шкіряний чохол та серветка йдуть у комплекті, це обов’язковий показник бренду компанії.

Підробка лінз RayBan.

Всі лінзи окулярів Ray – Ban мають найкращу якість, більшість класичних дизайнів включають скляні лінзи. Для перевірки можна доторкнутися чи постукати по склу. Неоригінальні Ray – Ban дуже рідко використовують скляні лінзи. Однак не варто панікувати, якщо раптом вони виявляться пластиковими. Деякі нові конструкції включають інші матеріали. Щоб переконатися у якості, слід перевірити гравіювання та логотипи.

На оригінальне скло наносять ледве помітний брендінг «RB». Він вигравіюваний на лівій стороні лівої лінзи. Також у верхньому кутку правої лінзи наносять видимий повноцінний логотип Ray – Ban. Підробка цих окулярів відразу буде розпізнана, через те, що на ній не буде гравіювання, максимум що можна виявити – намальовані літери.

Поляризаційні лінзи мають брендінг «Ray – Ban P», написаний у верхньому куту, але гравіювання «RB» залишається колишнім.

Оправа та складений механізм.

На лівій дужці всередині завжди є позначення моделі, її номер та розміри окулярів. Якщо форма передбачає наявність окремих носових упорів, то й там повинно бути гравіювання RB. Його наносять на металеве кріплення, яке утримує упори. В нових моделях, іноді, ця деталь не прозора, так що розпізнати підроблені Ray-Ban в цьому випадку буде складніше.

На пластикових оправах такої позначки немає. Простіше за все звернути увагу на дужки. На мості також є гравіювання моделі. На дужці окулярів з зовнішньої сторони є логотип компанії, але не на всіх моделях. Якщо оправа занадто тонка і має свій декоративний візерунок, напису може не бути.

За якість окулярів відповідає надійний складний механізм. На ацетатній оправі шарніри утримуються двома металевими заклепками попереду та двома збоку. Петлі на металевих рамах, таких як авіатор, повинні бути виконані з високоякісними гвинтами, які відповідають кольору оправи.

Чому не варто купувати не оригінальні RayBan?

Частіше за все недобросовісні продавці та виробники пропонують дешевий варіант культових моделей бренду. Це можуть бути Wayfarer, Clubmaster, Aviator, Shooter та багато інших. Нова лінійка Blaze поки що підробляється рідше, через те, що її складніше відтворити через оригінальну форму скла поверх оправи, а також через високу якість дзеркального покриття.

Переосмислені силуети, типу Ray-Ban Round або Hexagonal можуть зустрічатися у фейкових ритейлерів, але не дуже часто. У будь-якому разі щоб підробка Ray-Ban не розчарувала своєю якістю та недовготривалістю, варто замовляти окуляри в Тернополі у перевірених компаній та магазинів.

Чому це має значення?

Не дивлячись на те, що окуляри дуже схожі на оригінал, обійдуться значно дешевше й на перший погляд нічим не відрізняються, варто пам’ятати що:

  • підробленні Ray-Ban не захищають від ультрафіолетового випромінювання та від пошкодження очей. Через те, що темні лінзи змушують зіниці розширятись без фільтрації ультрафіолетового світла, носити підробку часто може бути гірше для очей, ніж взагалі нічого не носити;
  • велика кількість підробок змушує виробників збільшувати ціну оригіналу, через те, що вони змушені витрачати кошти на боротьбу з підробками;
  • реальні продукти поставляються з реальними гарантіями, якщо щось піде не так. Вони дорожчі, тому що виготовлені з якісних матеріалів.

Отже, кожен хто хоч раз носив справжні окуляри Ray-Ben, які були виготовлені в Італії, відразу відрізнять їх від підробки. Неоригінальні окуляри, як би шахраї не намагались, не будуть виглядати так розкішно та акуратно, як оригінал. Користуйтесь нашими порадами та не дайте себе ошукати. Успіху!