Вівторок , 19.03.2024

Застосували електрошокер: у Польщі під час затримання поліцією загинув українець

Прокуратура розслідує обставини смерті громадянина України під час його затримання поліцейськими.

Інцидент стався в ніч з 15 на 16 листопада в Бжезинському повіті (Лодзьке воєводство), інформує Yavp.pl з пoсиланням на radiolodz.pl.

Попередньо відомо, що українець повинен був сидіти вдома на карантині, однак порушив цю умову. Більше того, він намагався проникнути в чужі двори, після чого господарі викликали поліцію.

За інформацією прокуратури, порушник поводився агресивно й кидав у бік правоохоронців різні предмети, а на додачу дістав ножа й спробував напасти на поліцейського. Аби заспокоїти чоловіка, правоохоронці застосували сльозогінний газ, однак результатів це не принесло. Тоді в хід пішов електрошокер.

Коли на українця все ж наділи наручники, йому різко погіршало. Спроби надати медичну допомогу виявилися марними: чоловік швидко помер.

Зараз прокуратура чекає на результати судмедекспертизи, щоб вияснити причини смерті громадянина України. Також аналізуються записи реєстратора, який був вмонтований в електрошокер, опитані свідки події. Внутрішнє розслідування проводить і поліція. Як зазначає польське видання, поки що все вказує на те, що правоохоронці не перевищили своїх повноважень під час затримання чоловіка з України.

Читайте також:
Упав з висоти: у Польщі на будівництві загинув робітник з України