Вівторок , 23.04.2024

22 години за кермом – у Польщі затримали втомленого українського далекобійника

У Сілезії спіймали українського далекобійника, який керував вантажівкою 22 години, при чому 14 із них — майже без зупинок.

Чоловік отримав штраф у розмірі понад 6000 злотих.

16 грудня у Сілезії на автостраді А4 біля в’їзду в Ґлівіце, Інспектори Дорожнього Транспорту (ITD)  зупинили для перевірки TIR українського перевізника. Водій їхав вантажівкою з Нідерландів до України — пише inpoland.net.pl з посиланням на повідомлення ITD у Сілезії.

Водій не мав дозволу на транзит через Польщу. Але це були лише «квіточки». Дані з тахографа та картки показували, що наш земляк використовував картку іншого водія за останні дві доби.

Інспектори складали записи з двох карток… Понад 22 години водіння, 14 годин — майже без зупинок! За два дні найдовший відпочинок становив менше 2 годин.

І це при тому, що щоденний період водіння не повинен перевищувати 10 годин. А час їзди, без відповідної перерви, не має перевищувати 4,5.

Наш співвітчизник отримав штрафи на 6 250 злотих, що у 2,5 рази перевищує встановлену польським законодавством межу штрафу під час однієї перевірки.

TIR опинилася на стоянці. Щоб поїхати далі, водію доведеться скористатися знехтуваним відпочинком. Та внести заставу в розмірі 12 000 злотих.

Читайте також:
У Польщі троє заробітчан з Тернопільщини врятували дитину, яка подавилася деталькою від конструктора