П’ятниця , 19.04.2024

Аферисти виманили у тернополянки 45000 гривень і ще й оформили на неї 50000 гривень кредиту

Через свою надмірну довірливість потерпіла 41-річна жителька Тернополя.

Телефонні шахраї, представившись працівниками банку, виманили у жінки 45 тисяч гривень та оформили на неї кредит на майже 50 тисяч гривень.

Про це сьогодні, 15 грудня, повідомили у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

За словами потерпілої, до неї упродовж двох днів телефонували незнайомці, які представлялись працівниками банку: керівником відділення, служби безпеки та менеджером. Співрозмовники керували діями жінки та порадили їй не  розповідати нікому про банківські операції, які вона виконує.

Спочатку тернополянці повідомили, що з її кредитної картки намагаються викрасти кошти невідомі особи. Сказали їй зняти усі гроші з рахунку і перекинути їх на вказані ними номера мобільних телефонів. Потерпіла так і зробила. 45 тисяч гривень зі своєї картки вона частинами через термінал перерахувала шахраям.

Після цього зловмисники порадили потерпілій заблокувати вже порожню кредитку і оформити іншу. Жінка повідомила псевдобанківським  працівникам дані своєї нової картки. За допомогою цієї інформації їм вдалося оформити на неї кредитний договір на суму майже 50 тисяч гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 ККУ – шахрайство. Поліцейські вживають заходів щодо розкриття злочину.

Читайте також:
Кинув клієнтів на 5000 доларів – жителя Козівського району підозрюють у шахрайстві