Субота , 27.04.2024

Дорогий Миколай: у скільки тернополянам обійдуться подарунки для дітей (ОГЛЯД ЦІН, ФОТО)

Вже через декілька днів в Україні, зокрема, й на Тернопільщині відзначатимуть свято Миколая.

У цей день від доброго бороданя діти знаходять під подушками та біля ліжок гори подарунків. Проте, чи такими вже великими «гори» будуть цьогоріч?

Через ряд усім відомих факторів та чинників, що наразі відбуваються в нашій державі, ціни суттєво зросли. Не рятують ситуацію навіть так звані новорічно-різдвяні знижки, акції та розпродажі. Проте – радує асортимент, він у кожному сегменті – величезний.

Аби достеменно вивчити ціни, ми проаналізували пропозиції в супермаркетах, на ринках та в мережі інтернет. Мінімальна вартість одиниці така:

 В супермаркетахНа ринкахВ мережі інтернет
Солодкі пакунки52 грн60 грн50 грн
Фрукти55 грн40 грн45-50 грн
Іграшки 47 грн30 грн20 грн
Книги80 грн40 грн60 грн
Одяг 58 грн24 грн18 грн
Канцтовари 70 грн82 грн63 грн

Щоправда, за такі гроші подарунковий набір буде виглядати бідно: солодкий пакунок – лише на 400 грамів, фрукти – маленькі мандаринки, з іграшок – дешева китайська пластмаса, одяг – шкарпетки з оленями, канцтовари – декілька зошитів, пару ручок.

Аби купити щось на порядок краще (у деяких випадках і більше), слід до мінімальної вартості кожної з категорії додати в середньому 35-50 гривень. А от ціни на товари з розряду «преміум» стартують від: 250-300 грн за одиницю іграшки, 300-400 – одяг, 150 грн – кольорові книги з твердою палітуркою, 120 – солодкі пакунки, 130 – канцтовари.

В мережі все можна знайти дешевше. Проте тут слід пам’ятати: посилка в дорозі може пошкодитися, за доставку слід додатково платити (до 60 грн, залежно від обраної служби, та відсоток від вартості при виборі оплати при отриманні), в інтернеті багато шахраїв.

Як бачимо, на Миколая батькам доведеться викласти на подарунки від 362 гривень. І це за умови покупки лише найдешевших товарів і в кількості однієї позиції з кожної категорії. Дорогий Миколай (або хоча б на порядок якісніший), потягне в середньому на 700-800 гривень. І це – лише для однієї дитини. Якщо своє чадо батьки хочуть побалувати технікою, або чимось оригінальним – лічба піде на тисячі.

Христина СЛОТА, фото авторки