Четвер , 28.03.2024

На Тернопільщині керівник ДАБІ попався на системному хабарництві

СБУ викрила керівництво Державної архітектурно-будівельної інспекції Тернопільщини на створенні системної корупційної схеми

Служба безпеки України викрила керівника Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області та його підлеглого, інспектора будівельного нагляду, на створенні системної корупційної схеми.

Про це у вівторок , 8 грудня, повідомили у прес-центрі СБУ.

За попередніми даними досудового розслідування, посадовці налагодили механізм систематичного одержання неправомірної вигоди від представників будівельного бізнесу. За різні суми хабарів фігуранти обіцяли підприємцям сприяння у безперешкодному отриманні дозвільних документів на виконання підрядних робіт.

Співробітники СБУ задокументували один із фактів вимагання керівником грошей у місцевого забудовника за оформлення документації для введення в експлуатацію об’єкта комерційної нерухомості.

Правоохоронці затримали обох фігурантів на робочому місці під час одержання другої частини неправомірної вигоди. Раніше було задокументовано отримання посадовцями першої суми хабаря.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру і обрання судом міри запобіжного заходу.

Заходи із викриття і блокування корупційної схеми проводились Головним управлінням по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спільно з Управлінням СБУ в Тернопільській області, слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури.

Читайте також:
В аварії під Одесою розбився далекобійник з Тернопільщини. Потрібна допомога