П’ятниця , 29.03.2024

У Тернополі водій за п’яне смертельне ДТП отримав 3 роки тюрми

Водій, який вчинив смертельне ДТП, засуджений до 3 років позбавлення волі

Тернопільським міжрайонним судом водія, що вчинив смертельне ДТП у м. Тернополі, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння визнано винним за ч. 2 ст. 286 та призначено йому покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.

Про це сьогодні, 23 грудня, повідомили у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

Процесуальне керівництво і публічне обвинувачення в суді у кримінальному провадженні забезпечено Тернопільською обласною прокуратурою.

Прокурор довів у судовому засіданні, що 29 листопада 2019 року водій автомобіля «SUZUKI Grand Vitara», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись з перевищенням швидкості зустрічною смугою дороги по вул. Об’їзній, зіткнувся із автівкою «DACIA LOGAN». Внаслідок ДТП загинув водій легківки, у яку врізалась «SUZUKI Grand Vitara», а її пасажир отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Відповідно до цивільного позову, поданого прокуратурою засуджений сплатить відшкодування витрат на стаціонарне лікування постраждалого в цій аварії пасажира автомобіля «DACIA LOGAN».

Нагадаємо, 29 листопада минулого року, у Тернополі на Об’їзній неподалік від готелю “Камелот”, що в районі Гаївського перехрестя,  зіткнулися автомобілі «SUZUKI Grand Vitara» і «DACIA LOGAN».

За оперативною інформацією патрульної поліції, аварію спричинив водій «SUZUKI», який, здійснюючи маневр розвороту, виїхав на зустрічну смугу. Окрім цього згодом з’ясувалося, що водій «SUZUKI» перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння – 1,29 проміле, що в 6 разів вище норми.

У результаті цієї аварії загинув водій таксофірми “Пілот”, який перебував за кермом автомобіля «DACIA LOGAN» – 53-річний чоловік з Лановецького району.  А пасажир таксиста тоді отримав травми.

Читайте також:
У Тернополі водій “Ауді” скоїв аварію і втік з місця події (ФОТО)