П’ятниця , 26.04.2024

Збірна України з Підгрушною на фініші — 5-та в жіночій естафеті

У фінському Контіолахті триває стартовий етап біатлонного сезону. У суботу, 5 грудня, відбулася гонка переслідування серед чоловіків та жіноча естафета.

Зважаючи на не дуже вдалий старт нашої команди навряд чи хтось очікував побачити українок на п’єдесталі пошани в естафеті. Однак після другого етапу, завдяки Валі Семеренко а, особливо, стартовому етапу у виконанні Дарини Блашко, українки реально претендували на медаль.

Та, на жаль, ці шанси перекреслила стрільба стоячи третього номера нашої команди — Віти Семеренко. Віта використала всі додаткові набої та ще й зайшла на коло штрафу. Україна відкотилася на п’яту позицію, практично без шансів на боротьбу за нагороду.

Тернополянка Олена Підгрушна намагалася поборотися бодай за 4-ту позицію, однак на стрільбі стоячи також «злапала» штрафне коло, після чого головним її завданням було втримати бодай п’яте місце, що вона у підсумку й зробила.

У чоловічому спринті тернополянин Дмитро Підручний стартував на доволі далекій 36-ій позиції. Піднятися вище також не дала доволі посередня стрільба з п’ятьма промахами на чотирьох вогневих рубежах. У підсумку Дмитро — 38-ий.

Трішки краще виступив Артем Прима, який фінішував 26-им.

У неділю чоловічою естафетою (13.45) і жіночою гонкою переслідування (16.15) етап у Контіолахті фінішує.

Роман КИПИБІДА