Вівторок , 19.03.2024

На Теребовлянщині будуть судити членкиню виборчої комісії, яка проголосувала за чотирьох

Завершено розслідування щодо членкині виборчої комісії, яка отримала під час виборів чужі бюлетені та проголосувала за ними.

Про це сьогодні, 14 січня, повідомили у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

“Теребовлянською місцевою прокуратурою завершено процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за ч. 3  ст. 158-1 КК України стосовно членкині виборчої комісії, яка під час проведення місцевих виборів отримала 4 чужі виборчі бюлетені і незаконно проголосувала замість інших осіб”. – йдеться у повідомленні.

Розслідуванням встановлено, що 25 жовтня 2020 року під час проведення місцевих виборів, одна з представниць виборчої комісії, під час відвідування виборців з метою голосування за місцем їх проживання у с. Ласківці Теребовлянського району Тернопільської області, незаконно отримала  4 виборчі бюлетені для голосування у виборах Теребовлянського міського голови.

Жінка взяла бюлетені і проголосувала замість виборців- жителів цього села, які на час проведення виборів не перебували по місцю свого проживання. Слідством з’ясовано, що особи, замість яких проголосувала членкиня виборчої комісії, 25 жовтня перебували у лікувальному закладі та у родичів в населених пунктах як Тернопільської області, так і за її межами.

Обвинувальні акти щодо вказаної особи скеровано до суду

Нагадаємо, судом розглядається справа щодо представниці цієї ж виборчої комісії, розслідування щодо якої завершено у грудні минулого року.

Санкція ч. 3 ст. 158-1 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років.

Читайте також:
На Тернопільщині мер княжого міста подав у відставку