Вівторок , 19.03.2024

Найкращий результат сезону: Дмитро Підручний в естафеті відіграв 15 позицій

Своєрідним проривом завершилася чоловіча естафета на етапі Кубка світу сьогодні, 15 січня. Неймовірний прогрес показав капітан команди, тернополянин Дмитро Підручний.

На перший етап під 12-м стартовим номером від України виїхав Артем Тищенко. Попри відносно вдалу стрільбу – лише один запасний патрон на «стійці» – біатлоніст суттєво втрачав на дистанції ходом. Як результат, естафетну паличку Дмитру Підручному Тищенко передав лише 21-м – +1:04,1 хв.

Чемпіон світу та Європи зробив неможливе. Дмитрові вдалося не тільки відстрілятися на нуль (і це при стрімких поривах вітру), але й показати одну з найкращих швидкостей на другому етапі. Усе це дало позитивний результат – проміжне шосте місце при передачі. Прогрес – аж 15 сходинок!

На третьому етапі збірну України представляв Антон Дудченко. Хоч біатлоніст програвав на кожному колі по 25-30 секунд, усе це він надолужував на стрільбі. Відсутність хиб дозволила спортсмену зберегти проміжне шосте місце.

В незвичній для себе ролі фінішера виступив Артем Прима. «Наївшись» на трасі, українець на «лежці» використав один запасний патрон. Останню стрільбу гонки спортсмену вдалося відпрацювати без хиб.

Як результат, збірна України посіла шосту сходинку з відставанням в 2:31,8 хвилини. До слова, це – найкращий результат команди в сезоні 2020-2021.

Христина СЛОТА