Вівторок , 19.03.2024

Сімейне насильство: у Бережанах судили чоловіка, який вдарив 14-річного сина в обличчя

На Тернопільщині суд визнав винним чоловіка, який дав ляпаса рідній дитині. Порушник заплатить штраф.

Як відомо з матеріалів справи, випадок трапився 24 листопада 2020 року близько 12:40. Тоді житель Бережанського району, перебуваючи вдома з дітьми, вдарив долонею по обличчю свого сина 2006 року народження. Усе відбувалося при свідках.

До правоохоронців із заявою одразу ж звернулася матір дитини.

Під час судових засідань підозрюваний свою провину визнав, у скоєному розкаявся. Попри це обвинувачення надало аналіз експертизи про сліди побоїв та двох свідків, які підтвердили факт фізичного насилля.

Розглянувши матеріали справи та вислухавши свідків, Бережанський районний суд визнав чоловіка винним за ч.1 ст.173-2 КУпАП. За домашнє насилля хуліган повинен заплатити штраф у розмірі 10 (десяти) неоподатковуваних мінімумів доходів (170 грн) та 454 гривні судового збору.

Слід зауважити, що зараз до сімейного насильства прикута особлива увага правоохоронців, і подібний випадок, на жаль, не поодинокий у нашій області – то чоловік дружину вдарив, то тещу чи навіть рідну дитину. А суди не надто лояльні до такої категорії порушників і у більшості випадків фігуранти справ отримують покарання у вигляді штрафів.

Христина СЛОТА

Читайте також:
У Кременецькому районі п’яний власник авто влаштував бійку після ДТП. Як покарав його суд?