П’ятниця , 19.04.2024

Українка розповіла, скільки отримують далекобійники у Польщі

Марина понад рік працює далекобійницею в Польщі. Жінка веде блог, в якому розповідає про особливості своєї професії.

Найчастіше отримує питання про те, скільки заробляють далекобійники, пише gazeta.ua.

“Конкретну цифру ніколи не називаю, адже оплата залежить від багатьох факторів. Виділяю три основних пункти: локальні доставки, де заробітки будуть найнижчі. Другий тип — п’ятиденка, тут заробітки вищі, але не сильно і останній тип — далекобійники”, – каже Марина.

Найменш оплачувана кур’єрська доставка по території Польщі. Наприклад, перевезення вантажів з великих складів у філіал по різних містах. Наступний пункт — доставка у супермаркети. Мінусом є те, що на всіх цих доставках водій працює вантажником. З плюсів, те, що щодня вдається повернутися додому. Не обов’язково на ніч, бо більшість таких служб починають працювати вночі.

“Далекобійникам пропонують ставку до тисячі євро, але, якщо мова про локальну доставку, то вона буде невелика. Часто також роблять розрахунок в залежності від кількості кіл, які зробив водій. За п’ятиденку в середньому отримують від 1 до 1,5 тисячі євро. Найвищі заробітки в далекобійників. Вони фактично зареєстровані в Польщі, але працюють на різні країни в Європі. Потрібно виїжджати на місяць, два чи три. Графік залежить від того, як домовишся. Ми зараз працюємо місяць і маємо два тижні відпочинку, отримуємо близько 2 тисяч євро”, – пояснює українка.

Водії підписують лише умову о праці. Оплачують всі години, які водій перебуває в рейсі. Іноді домовляються, що платять за кількість кілометрів.

“В кожній фірмі свої зарплати і свої виплати. На вищу можна претендувати, якщо є досвід роботи, неважливо де, навіть, якщо працювали по Україні чи Росії. Ще один факт, який підніме вашу зарплату — знання іноземних мов”, – каже українка.

Читайте також:
До 150-річчя Лесі Українки вводять в обіг нову пам’ятну монету (ФОТО)

One comment

  1. Спасибо за информацию!