Вівторок , 16.04.2024

Волонтери з Тернополя збирають допомогу військовим на Схід України (ВІДЕО)

Тернопільські волонтери готуються до чергової поїздки на Схід України. Зараз у різних районах області та обласному центрі триває збір необхідних для бійців речей.

Це – одяг, взуття, засоби гігієни, ліки, продукти харчування та готові харчі. Також благодійники намагаються дбати про тих людей, які проживають у зоні ООС та постраждали від обстрілів та пожеж. Не забувають й про тамтешніх школярів, пише ФМ.

“Ми зараз готуємося до чергової поїздки на Схід, у зону проведення ООС в Донецькій та Луганській областях. Цього року це вже буде 5 поїздках. Виїзд плануємо 2-3 лютого, завершимо аж у Станиці Луганській.

На Луганщині відбулося дуже багато пожеж і люди потребують допомоги. У нас на сході є вже своя волонтерська група, яка допомагає з роздачею речей. Тут ми зібране сортуємо і тоді веземо. Також ми заїдемо у школи Попасної та Станиці Луганської, Сєвєродонецька – завеземо книжки нашим діткам. І, звичайно, не оминемо бійців, які нас захищають”, – розповідає наказний отаман Тернопільського крайового коша, волонтер Володимир Мосейко.

Другим етапом роботи волонтерів є збір продуктів харчування у Лановецькому, Тернопільському, Зборівському, Кременецькому та інших районах Тернопільщини. Усі охочі долучитися до доброї справи ліплять вареники, квасять капусту, готують голубці, які потім повезуть бійцям.

Більш детально про те, як можна допомогти військовим та постраждалим у війні, а також куди звертатися – у відеоматеріалі.