П’ятниця , 19.04.2024

На Тернопільщині підприємець за порушення карантину отримав 17000 гривень штрафу

Штраф у розмірі 17000 гривень отримав власник кав’ярні “Тайм”, розташованої у селищі Мельниця-Подільська – підприємець допустив роботу закладу після 23.00.

Факт порушення був зафіксований 26 грудня 2020 року у селищі Мельниця-Подільська Борщівського району, пише Тернополіс, посилаючись на матеріали судової справи.

Приватний підприємець допустив роботу закладу громадського харчування після 23.00 чим порушив вимоги Постанови Кабінету Міністрів про карантинні обмеження.

Працівники поліції на власника кав’ярні “Тайм” склали протокол про адміністративне порушення за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину).

15 січня цього року Борщівський районний суд розглянув матеріали справи.

Під час розгляду справи підприємець вину у вчиненому порушенні не визнав. Він пояснив, що заклад не здійснював прийом клієнтів після 23-ї години. А ті, які були, вже збиралися, але не встигли вийти вказаної години. Підприємець розповів, що він в цей час здійснював прибирання в підсобних приміщеннях.

Наявність відвідувачів пояснив також і тим, що були перепади з електропостачанням, тому замовлення які були отримані до 22.00 змушений був зробити пізніше, так як робота кавомашини через відсутність електроструму була неможлива, а в подальшому зайняла значний проміжок часу.

Заслухавши пояснення підприємця, суд розглянув відеозаписи, додані до матеріалів справи, але вони зіграли не на користь власника кав’ярні.

На відеозаписах була зафіксовано обстановка закладу о 23.26 – якраз у момент фіксації порушення поліцейськими.

Так ось, у кав’ярні на той час була присутня значна кількість відвідувачів, частина з яких сиділа за столами, інші вільно пересувались по території закладу. На думку судді, даний відеозапис навпаки містить дані, які вказують на те, що робота закладу кав`ярні “Тайм” 26 грудня 2020 року після 23 год. продовжується з відома та сприяння цьому власника, який жодних заходів щодо припинення роботи закладу не вживає, не реагує відповідним чином на присутність у такому значної кількості відвідувачів, які продовжують користуватися наданими ним послугами.

Також суд не отримав жодних доказів про те, що були перебої з електропостачанням.

За таких обставин суддя Борщівського районного суду Губіш О. А. прийшла до висновку, що у діях підприємця вбачаються ознаки порушення, передбачені  ч.1 ст.44-3 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Окрім цього підприємець має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
На Тернопільщині суд покарав маму, дочка якої майже 40 днів не ходила до школи