Вівторок , 19.03.2024

На Тернопільщині у 2020 році «Контінентал Фармерз Груп» сплатила понад 574,3 млн грн податків і спрямувала 13,2 млн грн на соціальні проекти

«Контінентал Фармерз Груп» відзвітувала про сплачені у 2020 році податки та реалізовані соціальні проекти.

Зокрема, за попередній рік підприємства Компанії, розташовані в Тернопільській обл., сплатили 574,3 млн грн податків. Розмір соціальних інвестицій, які «Контінентал» виділив минулого року населеним пунктам Тернопільщини, перевищив 13,2 млн грн.

Загалом на території п’яти областей Західної України, де працює «Контінентал Фармерз Груп», за попередній рік до бюджетів усіх рівнів було сплачено понад 923,3 млн грн, що на 253,2 млн грн більше, ніж у 2019 році. На соціальну підтримку громад «Контінентал» спрямував 30,8 млн грн, серед яких понад 8,5 млн грн — на допомогу в боротьбі з COVID-19.

Від початку поширення захворювання в Україні Компанія підтримує лікарні та ФАПи на територіях своєї присутності, забезпечуючи медиків засобами захисту, необхідним обладнанням та інвентарем. Зокрема, кисневі концентратори передали в медичні заклади Бережанського, Борщівського, Гусятинського, Збаразького, Зборівського, Козівського, Монастириського, Підволочиського, Підгаєцького, Тернопільського, Чортківського та Шумського районів.

Крім того, «Контінентал» фінансово підтримав створення додаткових місць для розміщення хворих на коронавірусну інфекцію в пульмонологічному відділенні Тернопільської університетської лікарні. Для протистояння небезпечному вірусові торік Тернопільщина отримала від «Контінентал Фармерз Груп» фінансування в розмірі 4,1 млн грн.

«Минулого року весь світ зіштовхнувся з викликом під назвою COVID-19. Ми вчилися жити й працювати по-новому і водночас посилено допомагали громадам та медикам. Майже 2 млн грн було спрямовано на купівлю кисневих концентраторів, спільне придбання апаратів ШВЛ, — коментує Генеральний директор «Контінентал Фармерз Груп» Георг фон Нолкен. — Компанія старалася допомогти кожному населеному пункту, де вона працює. Купували респіратори, маски, засоби захисту та дезінфекції не лише для медиків, але й для поштарів та соціальних працівників, чия робота передбачає велику кількість контактів з людьми. Пандемія — це наша спільна проблема, якій можемо протистояти, тільки об’єднавши наші зусилля».

Незважаючи на складнощі, пов’язані з COVID-19, «Контінентал» не забував про щоденні потреби й проблеми громад. Кошти соціального бюджету виділяли, щоб реалізувати проекти у сферах благоустрою, духовності, інфраструктури, культури.

Серед наймасштабніших — ремонт будинку культури в с. Панасівка Підволочиського р-ну (183,5 тис. грн) та клубу в с. Мала Лука Гусятинського р-ну (188,3 тис. грн), встановлення тротуарної плитки в с. Мислова Підволочиського р-ну (100 тис. грн), ремонт дитячого відділення в районній лікарні м. Шумськ (98 тис. грн) та амбулаторії в с. Оліїв Зборівського р-ну (майже 100 тис. грн).

Понад 2 млн грн за 2020 рік агрохолдинг спрямував, щоб реалізувати інфраструктурні проекти на території області. За ці кошти вдалося відновити або ж суттєво покращити дорожнє покриття в таких  селах: Вілія (Шумський р-н), Чернихів (Зборівський р-н), Васильківці (Гусятинський р-н), Винятинці (Заліщицький р-н). Окрім того, з допомогою «Контінентал Фармерз Груп» облаштували водогін у с. Слов’ятин Бережанського р-ну та с. Високе Монастириського р-ну.

Аграрії приділили увагу й духовним потребам громад. Зокрема, у 2020-му Компанія виділила 1,1 млн грн на фінансову підтримку церков області. На кошти із соціального бюджету вдалося відремонтувати церкви в с. Калинівка Зборівського р-ну, с. Заставці Монастириського р-ну, с. Вага Підгаєцького р-ну, перекрити храм у с. Новосілки Заліщицького р-ну, укріпити мур біля церкви в с. Винятинці, а ще — фінансово підтримати церковні громади в с. Смиківці Тернопільського р-ну, с. Палашівка Чортківського р-ну, с. Вибудів Козівського р-ну.

Піклувалася «Контінентал Фармерз Груп» також про найменших: придбали ігровий комплекс для НВК в с. Бишки Козівського р-ну, оновили меблі в садочку с. Оришківці Гусятинського р-ну, встановили альтанку на території навчально-виховного комплексу в с. Угринь Чортківського р-ну. Компанія також допомагала ремонтувати та оновлювати навчальні заклади, зокрема профінансувала заміну вхідних дверей у школі с. Устя-Зелене Монастириського р-ну та вікон у навчальному закладі с. Вербів Підгаєцького р-ну.

Значну частину коштів — 869,2 тис. грн — аграрії спрямували на налагодження благоустрою області. Одним з наймасштабніших проектів було встановлення погруддя Є. Олесницького в с. В. Говилів, звідки відомий діяч родом, — на це «Контінентал» виділив 106 тис. грн. Також завдяки фінансовій підтримці агрохолдингу в с. Суходіл навели лад навколо могили борцям УПА (80,7 тис. грн).

Ще однією статтею витрат у соціальному бюджеті «Контінентал» стала підтримка культури — сума соціальних інвестицій, спрямована на цю галузь, перевищила 1,3 млн грн.

У 2020 році Компанія продовжила підтримувати розвиток кооперації. Щоб придбати обладнання для кооперативів та організувати навчальні заходи для їхніх учасників, «Контінентал» виділив 698,1 тис. грн. Зокрема, у Тернопільській обл. було надано поворотну фінансову допомогу по 200 тис. грн СОКу «Бджолина мрія», що діє в Зборівському р-ні, та кооперативу «Волошковий край» з Бережанщини. Також минулого року працівники «Контінентал Фармерз Груп» провели вже традиційний «Марафон лип», висадивши разом з громадами більш як  4 тис.  дерев.

З детальною інформацією про соціальні інвестиції та податкові відрахування «Контінентал Фармерз Груп» можна ознайомитися на спеціальній онлайн-платформі, розміщеній на офіційному сайті Компанії (https://cfg.com.ua/). Вона в режимі реального часу відображає детальну інформацію про сплачені податки та соціальні інвестиції в кожному регіоні присутності «Контінентал». Компанія стала першою серед аграріїв України, хто запровадив таку практику звітності.