Субота , 27.04.2024

Основні причини подорожчання металочерепиці в 2021 році

Металочерепиця – це один із найбільш популярних будівельних матеріалів, які використовуються в процесі створення покрівельних конструкцій.

Вона поєднує в собі лише позитивні експлуатаційні характеристики. На сучасному ринку є широкий вибір продукції, що відрізняється привабливим зовнішнім виглядом, довгим строком служби, міцністю та гідростійкістю.

Представники будівельних компаній віддають перевагу такому матеріалу, враховуючи його незначну вагу, простоту виконання монтажних робіт, можливість ремонту покрівлі шляхом заміни лише окремих пошкоджених фрагментів. В поточному році споживачам довелося зіткнутись з таким неприємним фактом, як збільшення вартості металочерепиці.

Основні причини подорожчання металочерепиці в 2021році

Експерти будівельного ринку називають декілька причин збільшення ціни на популярний покрівельний матеріал. Основними з них вважаються:

  • підвищення вартості напівфабрикатів, необхідних для виготовлення будівельного матеріалу;
  • дефіцит металопрокату;
  • подорожчання енергоносіїв.

Ще наприкінці минулого року спостерігалось збільшення вартості листового металопрокату. Тому компанії, що займаються випуском металочерепиці, були змушені вирівнювати ціну своєї продукції у відповідності с доларовим еківалентом. Ковідний карантин у країні привів до суттєвого зменшення об’ємів виробництва матеріалу, хоча попит на нього залишається на достатньо високому рівні.

На сьогоднішній день відмічається велика кількість замовлень, розписаних на декілька місяців вперед. Не дивлячись на те, що вартість металочерепиці зростає, будівельні компанії не відмовляються від закупки матеріалу, в якому вдало поєднується естетичність та практичність.

Чи варто економити кошти при купівлі металочерепиці?

Кожен споживач, плануючи купівлю будівельних матеріалів, бажає отримати максимально повну інформацію про їх вартість. Це допомагає правильно розпорядитись виділеними на зведення архітектурного об’єкту коштами. Ціна металочерепиці залежить від виробника, товщини листа, якості декоративно-захисного шару. Щоб покрівельна система прослужила довгий час при збереженні своєї форми та основних функціональних характеристик, рекомендується вибирати матеріал, що відповідає майбутньому експлуатаційному навантаженню.

При купівлі металочерепиці слід враховувати її відношення до температурних коливань в атмосфері, ультрафіолетового випромінювання, атмосферних опадів у вигляді дощу та снігу. Більш дешева продукція має невисокі захисні властивості. Вона погано витримує агресивні атмосферні фактори, тому строк її служби значно скорочується. Навіть невисокі механічні навантаження можуть привести до пошкодження захисного шару на поверхні металевих листів.