Субота , 20.04.2024

У Гримайлові водій попався п’яним, але зумів уникнути штрафу у розмірі 20400 гривень

Гусятинський районний суд не встиг покарати водія, який вдруге впродовж року попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Гримайлів

Факт порушення був зафіксований поліцейськими 24 жовтня 2020 року у селищі Гримайлів, що на Гусятинщині. У вечірню пору на вулиці Незалежності правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2105”, який і “лика не в’язав” – не чітка вимова, нестійка хода, різкий запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій “Жигулів” відмовився у присутності двох свідків. Також відмовився і від огляду у медичному закладі.

Тож на порушника поліцейські склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння повторно впродовж року).

Санкція статті на даний час передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень.

Українські суди жаліються на те, що наприкінці 2020-го року не мали грошей на відправку поштової кореспонденції, хоча в той же час неспроможні наповнювати бюджет штрафами відвертих і небезпечних для суспільства порушників.

Справу щодо гримайлівського водія затягнули на більш, ніж три місяці з часу порушення і розглянули її тільки 8 лютого.

А далі усе прогнозовано.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя прийшов до висновку, що у діях водія автомобіля марки “ВАЗ 2105” вбачаються ознаки порушення, передбачені ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Але у зв’язку із закінченням строків давності суддя постановив закрити справу. Нагадаємо, згідно з чинним законодавством, до адміністративної відповідальності можна притягнути у термін не більший, ніж 90 днів з часу порушення.

Таким чином водій “ВАЗ 2105” зумів уникнути штрафу у розмірі 20400 гривень. Гарно зекономив. Чим не привід для того, щоб випити з нагоди такого благополучного завершення судової справи?..

Читайте також:
Верховна Рада збільшила штрафи водіям, пішоходам та велосипедистам