Субота , 27.04.2024

У Хоросткові п’яний студент на “Жигулях” в’їхав в електричний стовп. Що вирішив суд?

Гусятинський районний суд розглянув адміністративну справу щодо студента, який у Хоросткові у стані алкогольного сп’яніння скоїв ДТП.

Як вбачається з матеріалів судової справи, випадок трапився у місті Хоросткові 8 листопада 2020 року. У нічну пору на вулиці Князя Володимира студент Зборівського коледжу ТНТУ ім. Пулюя, перебуваючи за кермом автомобіля “ВАЗ 21013”, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП електроопора зазнала ушкоджень і автомобіль теж зазнав ушкоджень.

У юнака, який скоїв аварію, не було водійського посвідчення. Та більше того, він перебував за кермом у стані сильного алкогольного сп’яніння – результат тестування на місці події показав 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

Юнак з результатом погодився, що зафіксовано на відео з нагрудної камери поліцейських. Також зізнався, що перед скоєнням ДТП пив пиво.

Отож, на студента склали відразу три адміністративні протоколи – за ч.1 ст. 130 (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), ст.124 (ДТП з матеріальними збитками) і ч.2 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має водійського посвідчення).

Згідно чинного законодавства, якщо на розгляді суду перебувають кілька адмінматеріалів, складених на одну особу, то покарання призначається за найбільш значиме із числа доведених порушень.

У даному випадку водієві загрожував штраф у розмірі 10200 гривень.

У судове засідання студент не з’явився, причини неявки не повідомив.

Таким чином, суддя приступила до розгляду справи за відсутності особи, на яку складені адмінматеріали.

Дослідивши усі матеріали, суддя Гусятинського районного суду Митражик Е. М. прийшла до висновку, що у діях водія “ВАЗ 21013” вбачаються ознаки порушень за всіма трьома статтями, які зазначили поліцейські.

Відтак, на початку лютого цього року суддя постановила водія “ВАЗ 21013” визнати винним у вчиненні адміністративних порушень, передбачених ч.1 ст. 130, ст.124 і ч.2 ст. 126 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень.

Читайте також:
Працівники поліції зупинили п’яного водія і на годинку відпустили його додому повечеряти