П’ятниця , 26.04.2024

У Тернополі на Фабричній зіткнулися три автомобілі. Винуватець аварії був п’яний

Штраф у розмірі 10200 гривень отримав водій, який у Тернополі, перебуваючи за кермом у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах судової справи, випадок трапився 17 січня цього року у Тернополі на вулиці Фабричній. Ввечері, близько 18.50, водій автомобіля “Сітроен Берлінго” допустив зіткнення з автомобілями “ВАЗ 2104” та “Тойота Тундра”.

Винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння порушення мови, порушення координації рухів, різкий запах алкоголю з рота тощо.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події водій “Сітроена” відмовився у присутності двох свідків. Також у присутності двох свідків відмовився пройти огляд у найближчому медичному закладі.

Тож на порушника патрульні склали два адміністративні протоколи – за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння) і за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів).

На основі ст. 36 КУпАП матеріали об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Сітроена” не з’явився. Причини неявки не повідомив.

Тож суд приступив до розгляду справи без участі особи, на яку склали адміністративні матеріали.

Дослідивши усі матеріали справи, суддя Тернопільського міськрайонного суду прийшов до висновку, що в діях водія автомобіля “Сітроен” вбачаються ознаки порушень, передбачені ч. 1 ст. 130 КУпАП і ст. 124 КУпАП.

Відтак, 1 лютого цього року, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля марки “Сітроен” визнати винним у вчинення порушень, передбачених ч. 1 ст. 130 КУпАП і ст. 124 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень. Також порушника терміном на 1 рік позбавлено права керувати транспортними засобами.

Читайте також:
На Тернопільщині п’яні мисливці поверталися з полювання і потрапили в аварію. Що вирішив суд?