Четвер , 28.03.2024

У Тернополі в лікарні хворий на коронавірус скоїв самогубство (ВІДЕО)

Працівник податкової боявся, що заразив коронавірусом багатьох людей.

У Тернопільській міській лікарні швидкої допомоги інспектор-ревізор податкової на очах у медиків перерізав собі сонну артерію. В чоловіка була тяжка двобічна пневмонія, але він хвилювався, що заразив багато людей.

Про це сьогодні, 3 лютого, повідомляє ТСН.

Загиблий понад два тижні боровся з коронавірусом – спочатку у себе вдома, а через 10 днів його доправили до лікарні з двобічною пневмонією.

За словами колег з податкової, все життя він був життєрадісною людиною.

«Скільки я його знав, а це більше шести років, я ніколи не бачив людину в стані депресії, неадекватності», – сказав заступник керівника ГУ ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

За словами медиків, суїцидальні настрої у пацієнта вони помітили одразу, але той відмовився від допомоги психолога.

«В бесіді завжди проскакували такі думки, що він має дуже важку форму ковіду, він заразив дуже багатьох людей, що людина, яка так вчинила не має права на життя», – розповів директор Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський.

«Була проведена розмова з родичами і лікарем-психіатром щодо подальшої тактики, можливого переведення у психдиспансер і о 19 годині на очах у медичного персоналу він вчинив цей акт», – сказав він.

Відомо, що у податківця при собі був ніж, яким він перерізав собі сонну артерію.

За словами медиків і колег загиблого, думки щодо того, що він заразив багато людей були навіюванням, зумовленим постковідним синдромом – насправді у нього на роботі захворіла лише одна людина, а його рідні лишилися здорові.

Лікарі зауважили, що у чоловіка, який скоїв суїцид були всі шанси вижити, адже він міг самостійно дихати, хоч половина легенів і була уражена пневмонією, йому треба було подолати постковідний синдром.

Померлий пропрацював у податковій майже 20 років.

Читайте також:
Коронавірус в Україні та на Тернопільщині сьогодні: статистика за 3 лютого