Вівторок , 19.03.2024

Житель Лановеччини, купуючи фари до автомобіля, втратив 23500 гривень

Жертвою шахрайства став житель Лановецького району – під час купівлі автомобільних фар аферист виманив у нього 23500 гривень.

Про це сьогодні, 25 лютого, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

У пастку шахраїв потрапив житель Лановецького району. Він у інтернеті знайшов оголошення про продаж автомобільних фар. Домовився про ціну та сам товар. Після цього продавець, який представився Денисом, скинув реквізити на які потрібно було переказати гроші.

Впродовж дня чоловіки ще кілька разів спілкувалися про деталі переказу. Ці розмови призвели до того, що потерпілий, сам того не розуміючи, повідомив дані власного електронного гаманця і назвав цифри з повідомлення. Лише після того, як отримав СМС про зняття з картки 23500 гривень зрозумів, що потрапив в пастку шахрая.

Втратив 6 тисяч гривень і житель Кременеччини. Він через сайт оголошень вирішив купити телевізор і кілька разів переказав кошти через систему електронних платежів, сплативши вартість товару та його доставку.

За кілька днів чоловік зрозумів, що віддав гроші за не існуючу побутову техніку і звернувся із заявою до правоохоронців.

Працівники поліції звертаються до усіх жителів краю: за жодних обставин не розголошуйте реквізити платіжної картки та контролюйте рух коштів на рахунку. Купуйте онлайн на перевірених сайтах. Не використовуйте номер телефону, який прив’язаний до вашого банківського рахунку в соцмережах, оголошеннях та для контактів з клієнтами.

Читайте також:
Ваш син у поліції: у Тернополі спіймали двох аферистів, які виманювали гроші у пенсіонерів (ФОТО)