Субота , 20.04.2024

Зима повертається: у Тернополі на вихідні оголосили “червоний рівень” системи оповіщення

Відповідно до інформації Українського гідрометцентру, у Тернополі, починаючи з  7 лютого, прогнозується погіршення погодних умов внаслідок впливу активних циклонів.

У зв’язку із очікуваними опадами у вигляді дощу і снігу та зниженням температурних показників, оголошується «червоний рівень» системи оповіщення на території громади.

Про це сьогодні, 5 лютого, повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

Внаслідок різких змін температури повітря, на дорогах громади можлива ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху та зменшить керованість автомобілем.

Тож для безпечного пересування пішоходів і безперебійного проїзду транспорту, підрядні організації, що здійснюють утримання шляхово-мостового господарства у місті, зобов’язані цими днями забезпечити наявність необхідної кількості механізованої техніки та людських ресурсів і організувати оперативні превентивні заходи із своєчасного очищення та посипання доріг і тротуарів.

Належне утримання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів повинні забезпечити управителі житлового фонду, очищення від снігу і посипання протиожеледними сумішами прилеглої території до об’єктів господарювання – суб’єкти підприємницької діяльності.

Щоб не перешкоджати роботі снігоочисної техніки, наполегливо просимо водіїв транспортних засобів не паркувати автомобілі на узбіччі доріг та у дворах.

Закликаємо тернополян бути обережними, пересуваючись містом, а при можливості, утриматися від поїздок приватним транспортом найближчими днями.

Читайте також:
На Тернопільщині офіційно працюють аж 60 іноземців