Неділя , 28.04.2024

На Тернопільщині водій фіри в’їхав у припарковану “Шкоду” і втік з місця ДТП

Через відсутність фінансування Підгаєцький районний суд не встиг покарати порушника

фіра, ДТП

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 15 листопада 2020 року у селі Носів Підгаєцького району.

Як вбачається із матеріалів судової справи, ввечері, близько 18.00, пенсіонер, керуючи гужовим транспортом, не врахував дорожньої обстановки і допустив зіткнення з припаркованим легковим автомобілем марки “Шкода”.

На щастя, у результаті аварії ніхто не травмувався. Не постраждали і коні. Тож фірман втік з місця дорожньо-транспортної пригоди.

Згодом працівники поліції розшукали порушника і склали на нього адмінматеріали за ст. 124 і ст. 124-4 Кодексу України про адміністративні порушення (вчинення дорожньо-транспортної пригоди з матеріальними збитками та втеча з місця автопригоди).

За ці порушення чоловікові загрожував штраф у розмірі 340 гривень.

Матеріали справи направили в суд.

У період з 29 грудня до 15 лютого судові засідання призначалися п’ять разів. Але через відсутність фінансування Підгаєцького районного суду у цей період було призупинено відправку поштової кореспонденції.

Тому особа, яка притягувалася до відповідальності, не була поінформована про виклик до суду, через що й судові засідання відкладалися.

Судовий розгляд справи провели лише 24 лютого, тобто більш ніж через три місяці з часу вчиненого порушення. Особу, яка вчинила ДТП, уже вдалося повідомити про дату, час та місце розгляду справи.

Однак чоловік на судове засідання не з’явився, причини неявки не повідомив.

Дослідивши матеріали справи (протокол про адміністративне порушення, покази свідків, схему ДТП), суддя Підгаєцького районного суду Горуц Р. О. прийшов до висновку, що в діях водія гужового транспорту вбачаються ознаки порушення, передбачені ст. 124 і ст. 124-4 КУпАП.

Тож суддя постановив визнати водія фіри винним у вчиненні адміністративних порушень, передбачених ст. 124 і ст. 124 КУпАП та постановив закрити провадження у справі у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до адміністративної відповідальності.

Читайте також:
Працівники поліції зупинили п’яного водія і на годинку відпустили його додому повечеряти