Вівторок , 19.03.2024

У бою на Донеччині загинули четверо українських бійців

Бій відбувся в Шумах неподалік окупованої Горлівки

Бойовики на Донбасі обстріляли українські позиції неподалік Шумів Донецької області, унаслідок чого четверо бійців Збройних сил України загинули.

Першими цю інформацію повідомив журналіст і головний редактор сайту «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов, а також військовий журналіст Андрій Цаплієнко. Пізніше загибель чотирьох захисників України підтвердив штаб операції Об’єднаних сил, передає ZAXID.NET.

Журналіст Юрій Бутусов повідомив, що російські війська вели вогонь з мінометів. Обстріл почався 26 березня о 13:45.

«Після ротації 503 батальйону морської піхоти російські війська різко посилили активність у цьому районі. Ситуація не може не викликати занепокоєння», – написав він у Facebook і наголосив, що саме у Шумах – одна з тих точок, де ворог постійно проводить обстріл з гаубиць, мінометів і стрілецької зброї.

«Є висока ймовірність, що в районі Шумів може послідувати російська атака для захоплення передових українських позицій», – припустив Бутусов і нагадав, що торік у Шумах російське командування вимагало провести «інспекцію» української лінії оборони.

Водночас журналіст Андрій Цаплієнко пізніше додав, що станом на 16:16 бій поблизу Шумів продовжувався.

Згодом штаб операції Об’єднаних сил повідомив, що здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, станкових автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів неподалік населеного пункту ШУМИ, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ».

«В результаті обстрілу, чотири військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил загинули, двоє отримали поранення. Пораненим воїнам оперативно надано першу медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу», – сказано в повідомленні штабу ООС.

Зазначимо, що село Шуми розташоване біля окупованої російсько-терористичними військами Горлівки.

Додамо, що з другої половини липня на Донбасі триває так званий режим всеосяжного припинення вогню, який, однак, регулярно порушують бойовики. Після початку дії цього режиму, кількість загиблих серед українських військових зменшилась.

Загалом від початку березня на Донбасі загинули орієнтовно п’ятеро українських військових. З урахуванням сьогоднішніх даних їх кількість зросла до дев’яти.

Читайте також:
На Донбасі за минулу добу загинуло двоє українських військових