Четвер , 25.04.2024

У Бучачі судили чоловіка, який продав 18 гральних карт порнографічного характеру

Бучацький районний суд призначив покарання для чоловіка, який займався зберіганням та збутом зображень порнографічного характеру.

Як вбачається із матеріалів справи, 12 січня цього року у Бучачі на вулиці Агнона біля фонтанів, які знаходяться у міському сквері, чоловік за 70 гривень продав своєму знайомому 18 гральних карт із зображеннями порнографічного характеру.

Дії порушника кваліфікували за ч. 3 ст. 301 Кримінального кодексу України (зберігання та збут зображень порнографічного характеру, вчинено повторно)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Чоловік у лютому минулого року притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 301 КК України і тоді він отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Однак висновків із цього він не зробив і за рік знову попався на цьому ж порушенні. Тому його уже кваліфікували за ч. 3 ст. 301.

У судовому засіданні мешканець Бучача свою провину визнав. Пояснив, що карти знайшов у шафі за місцем свого проживання і наступного ж дня вирішив їх продати.

Дослідивши матеріали справи, Бучацький районний суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 3 ст. 301 ККУ і призначив йому покарання у вигляді позбавленні волі терміном на 3 роки.

Але на підставі ст.75КК України суд звільнив порушника від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 рік.

Вирок суду прийнятий 11 березня цього року, у Єдиному реєстрів судових рішень вирок опублікований 15 березня.

Читайте також:
За крадіжку “Жигулів” житель Кременеччини отримав 17000 гривень штрафу