П’ятниця , 29.03.2024

У Польщі судитимуть водія вантажівки, який в’їхав в український автобус з 30 пасажирами

Прокуратура закінчила слідство у справі ДТП, в якій постраждали пасажири автобуса, що їхав з України до Слупська.

ДТП, Польща, автобусЯк повідомляє Yavp.pl з посиланням на dziennikzachodni.pl , до суду в Ченстохові скерували обвинувальний акт стосовно 51-річного громадянина Польщі, якого вважають винним у скоєні ДТП, під час якої постраждали кількадесят пасажирів автобуса з українцями.

Інцидент стався 2 липня 2020 року на трасі поблизу міста Богуславіце (Сілезьке воєводство). Автобус, в якому знаходилося майже 30 громадян України, зіткнувся з двома вантажівками. Одна з них загорілася. Внаслідок аварії найбільше постраждало 16 пасажирів автобусу, шестеро з яких потрапили до лікарень у Кракові, Ополю, Лодзі, Ченстохови та Радомська.

Прокуратура встановила, що аварію спровокував водій однієї з вантажівок (цистерна). Він на швидкості в’їхав у задню частину автобуса, який стояв у заторі. Автобус після удару за інерцією врізався в причіп іншої вантажівки, яка знаходилася попереду. Найбільше тоді дісталося водію автобуса, який отримав серйозні травми, що становили загрозу його життю. Інші 28 громадян України отримали синці та переломи різних частин тіла.

За версією слідства, обвинувачений водій вантажівки перевищив на ремонтованому відрізку дороги допустиму швидкість на понад 20 км/год. Також він не дотримався безпечної дистанції й взагалі не спостерігав належним чином за тим, що відбувається на дорозі попереду.

Остаточно 51-річному чоловікові пред’явили звинувачення в ненавмисному скоєні ДТП, за що загрожує від 3-х місяців до 5 років в’язниці. Під час досудового слідства чоловік свою провину визнав.

Український автобус, який у Польщі потрапив в аварію 2 липня 2020 року, належав перевізнику із Тернополя.

Читайте також:
У Польщі автобус із Тернополя зіткнувся з двома вантажівками: 16 людей травмовано (ФОТО)