Четвер , 25.04.2024

У Теребовлі п’яний водій пропонував поліцейським хабаря

За пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі відповідальність нестимуть житель села Різдвяне Микулинецької громади та мешканець Хмельниччини.

Перший з чоловіків намагався відкупитися від відповідальності за домашнє насильство, інший – за керування транспортом у нетверезому стані.

Про це сьогодні, 11 березня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Житель села Різдвяне після того, як поліцейські сектору реагування відділення поліції №3 міста Теребовлі склали на нього протокол за сімейне насилля, вирішив, що йому проблеми не потрібні і пішов на прийом до керівника сектору.

В кімнаті для прийому громадян чоловік вийняв з кишені 500 гривень, поклав на стіл і думав, що таким чином усе владнає. Натомість  його дії було кваліфіковано як надання неправомірної вигоди службовій особі. Відомості внесено до ЄРДР за частиною 1 статті 369 ККУ.

Кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди нестиме житель Хмельницької області. Нетверезого за кермом автомобіля хмельничанина зупинили в самому центрі Теребовлі. Аби вирішити питання, водій став пропонувати працівникам сектору реагування 2000 гривень.

Його дії було задокументовано і розпочато кримінальне провадження. Свою вину щодо пропозиції надати неправомірну вигоду працівникові поліції хмельничанин визнає. Триває досудове розслідування.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій скоїв ДТП і намагався втекти з місця події