Четвер , 02.05.2024

У Тернополі чоловік трохи випив у парку і поскандалив на 17000 гривень штрафу

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для чоловіка, який перебував на вулиці без документів, що посвідчують особу.

Факт порушення був зафіксований працівниками поліції 16 січня цього року у Тернополі у парку “Топільче”. Близько 15.00 чоловік перебував на вулиці без документів, що посвідчують особу, чим порушив вимоги карантинної Постанови Кабміну.

На порушника склали адміністративний протокол за ч.1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, на території України на період дії карантину запроваджуються обмежувальні протиепідемічні заходи, і в тому числі забороняється, перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу.

У судовому засіданні чоловік, на якого складено протокол, свою провину у вчиненні правопорушення визнав.

Окрім цього, вина чоловіка доведена матеріалами справи, дослідженими під час засідання.

А матеріалів було чимало. До протоколу та відеозапису також було додано постанову та копію іншого протоколу про іще два порушення, вчинені цим чоловіком – за ч. 1 ст. 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних чи слабоалкогольних напоїв у громадських місцях) та ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян чи інші подібні дії).

Також у поліцію була подана заява потерпілого громадянина стосовно якого порушник вчинив хуліганство і ця заява була додана до матеріалів справи.

Відтак, беручи до уваги характер та усі обставини порушення, суддя Тернопільського міськрайонного суду постановив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 44-3 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Окрім цього порушник має іще сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Тернополі мережа ресторанів отримала 5 штрафів за порушення карантину – загалом на 153000 грн