Четвер , 02.05.2024

Україна – Фінляндія – 1:1. Відео голів та огляд матчу

У Києві вчора, 28 березня, відбувся матч другого туру європейського відбору до чемпіонату світу 2022 року в групі D. Збірна України приймала команду Фінляндії.

Україна - Фінляндія

Після виїзної нічиєї зі збірною Франції в попередньому турі, у нашої команди з’явилися шанси навіть на перемогу в групі, але потрібно було однозначно вигравати у фінів. Та збірна Суомі, попри невисокий статус, виявилася непоступливою і дуже фаховою командою. Час спливав, а українці, незважаючи на кілька слушних нагод (особливо наприкінці першого тайму), все не могли забити гол.

Приблизно з початку останньої третини матчу відчувалося, що команду України «накрила» втома і злагоджених атак помітно поменшало. Однак, коли видавалося, що матч йде до «сухого» завершення, українцям вдалася гостра атака — на 80-ій хвилині Караваєв продерся правим флангом і прострелив на лінію воротарського майданчика, де Мораєс зіграв на випередження і вразив ворота.

А далі сталася несподіванка – фіни пішли вперед ледь не всією командою і створили низку гольових моментів, але українцям щастило і м’яч дивом оминав ворота. Однак, те що не зробив суперник, зробив захист нашої команди – на 88-ій хвилині Миколенко, отримавши незручну передачу на останній лінії, під тиском забивного форварда гостей Теєму Пуккі, затягнув з прийняттям рішення, і нападник перехопив м’яч.

Український захисник, намагаючись перервати вихід один на один з голкіпером, завалив Пуккі. А оскільки справа відбувалася в штрафному майданчику господарів, арбітр вилучив Миколенка і призначив пенальті. Бущан намагався відбити, відгадав напрямок удару, але Пуккі пробив у самісінький кут – 1:1.

До основного часу арбітр додав 5 хвилин, і українці навіть у меншості намагалися вирвати перемогу. На 5-ій доданій вони навіть створили гольовий момент, але на удар Мораєса під кутом зреагував голкіпер фінів і забрав м’яч.

Отож, українці втратили очки в дуже непростому поєдинку, і боротьба в групі D, як за перше місце, так і за путівку до плей-офф, очікується дуже гострою і непередбачуваною. До речі, в іншому матчі групи французи на виїзді перемогли Казахстан – 0:2.

У середу, 31 березня, збірна України зіграє останній матч спареного березневого слоту збірних. У Києві проти нашої команди зіграє збірна Казахстану. У той же день команда Боснії і Герцеговини прийме Францію.

Читайте також:
Франція – Україна – 1:1. Відео голів та огляд матчу