П’ятниця , 19.04.2024

Кубок України: фоторепортаж матчу Агробізнес – Динамо

У півфіналі кубка України сьогодні у Тернополі зустрічалися Агробізнес із Волочиська, який обрав наш стадіон домашньою ареною, і київське Динамо.

Свято футболу, яке уболівальники могли спостерігати безпосередньо на стадіоні, вдалося, але не обійшлося без прикрих моментів.

Та спочатку про футбол – матч минув з величезною ігровою і територіальною перевагою Динамо, яке відразу прибрало ініціативу й почало розхитувати масовану оборону першолігового суперника.

Та досить тривалий час Агробізнесу, незважаючи на чимало моментів біля його воріт, вдавалося втримувати нульову нічию. Однак наприкінці першого тайму тиск Динамо дався взнаки – Леднєв отримав пас п’яткою від Родрігеса і потужно пробив у кут воріт з лінії півкола штрафного майданчика.

У другому таймі Динамо спокійно довело гру до великої перемоги, навіть не зауваживши, що арбітр спочатку призначив, а потім відмінив пенальті у ворота волочиського клубу після перегляду ВАР. Навіть без такого подарунку, на 67-ій хвилині Бєсєдін «вистрілив» у ближній кут метрів з 25-ти, але голкіпер пропустив момент удару і не впорався з м’ячем.

А на 80-ій хвилині динамівцям вдалася стрімка контратака, після якої Буяльський міг буквально розстрілювати ворота суперника, але вдарив на точність і у кут – 0:3.

А тепер про два прикрих моменти, які залишили осад по завершенню матчу і можуть нашкодити з проведенням фіналу кубка України в Тернополі. По-перше, на матчі дозволялося бути присутніми не більше 25% від загальної кількості місць на стадіоні. Тобто 3-4 тисячі глядачів. А на ділі було зайнято близько 80-90% місць на трибунах, тобто гру переглянули «вживу» 10-12 тисяч глядачів.

Інший момент пов’язаний з «ультрас» «Динамо», що, як відомо, намагаються вигнати з команди тренера Мірчу Луческу за його «шахтарське» минуле і антиукраїнські висловлювання.

Під час гри вони всупереч заборонам залишили свій сектор і підійшли впритул до лави запасних киян, після чого почали виголошувати свої образливі «кричалки». У підсумку «ультрасів» оточили правоохоронці і не допустили заворушень.

Однак, гадаємо, ці два епізоди вплинуть на організацію фіналу кубка України в Тернополі, який запланований на 13 травня і в подальшому таких ексцесів не виникатиме.

Роман КИПИБІДА,
Фото прес-служби ФК Динамо Київ

Читайте також:
Тернопіль – місто невелике: київські динамівці з готелю пішки вирушили на стадіон (ФОТО)