Четвер , 18.04.2024

Мотоблока нема і мотоцикла не буде: двоє жителів Теребовлянщини стали жертвами шахрайства

«Наторгувалися» в мережі мешканці Теребовлянського району. Чоловіки хотіли придбати мототехніку, натомість втратили свої гроші.

Класична схема – оплата без відправки товару вкотре спрацювала у селі Золотники та Кровинка, що на Теребовлянщині. Один чоловік хотів придбати мотоблок, а інший – мотоцикла.

Обидва місцевих мешканці оплатили сім та шість тисяч аферистам, котрі одразу зникли з сайтів оголошень. Не відповідали і їх мобілки.

За фактом шахрайства відкриті кримінальні провадження, інформують сьогодні, 21 квітня, у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Правоохоронці застерігають: не поспішайте оплачувати товар, сподіваючись на чесність продавця. По можливості почитайте відгуки інших клієнтів про нього, просіть показати товар по відео через мобільні додатки, вислати детальні фото на телефон чи електронну пошту.

Часто шахраї створюють оголошення з неіснуючим товаром, тому підтвердити його наявність не мають можливості.  Купуйте з післяоплатою. Заплатите дорожче, однак таки придбаєте необхідне а не кота у мішку.

Читайте також:
Розшук припинено: у Тернополі вдалося знайти зниклу 5-річну дівчинку