Вівторок , 19.03.2024

Справа на 17000: у Бережанах склали адмінпротокол на жінку, яка на базарі продавала домашнє вино

Бережанський районний суд розглянув справу щодо жінки, яка на ринку намагалася продати пляшку домашнього вина ємністю 1,5 л.

Факт порушення працівники поліції зафіксували 25 березня цього року у Бережанах на міському ринку.

Жінка продавала алкогольний напій домашнього виготовлення – вино ємністю 1,5 л без ліцензії на право провадження господарської діяльності.

Дільничний поліцейський склав на жінку адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 17000 до 34000 гривень.

Жінка, яка притягується до відповідальності, – інвалід третьої групи, не працююча, має на утриманні сина, інваліда дитинства.

У судовому засіданні жителька Бережанщини своєї провини не визнала. Пояснила, що вона того дня на міському ринку здійснювала реалізацію овочів, вирощених на власному городі.

Розповіла, що винесла на ринок зелену цибулю, петрушку, мед, сухофрукти та домашню консервацію. Не заперечувала, що разом із вказаним вона мала для реалізації одну півторалітрову пляшку напою, виготовленого із власного винограду.

Однак жінка запевнила, що вказаний напій не є алкогольним, оскільки він не містить у собі спирту. Просила суд при постановленні рішення врахувати, що вона ніколи раніше не намагалася реалізувати товари такого виду, а тому не знала про те, що для здійсненння продажу такого товару потрібна спеціальна ліцензія.

Також просила суд звернути увагу, що до протоколу не долучено висновку проведеної експертизи, який би свідчив про те, що вказаний напій є алкогольним.

Ознайомившись із адміністративним протоколом та взявши до уваги пояснення, Бережанський районний суд 12 квітня постановив закрити справу за ч. 1 ст. 164 КУпАП у зв’язку з відсутністю складу порушення в діях жінки.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
На Тернопільщині розширюють потужності заводу з виробництва джемів, соків та дитячого харчування