Вівторок , 23.04.2024

Волонтери збирають кошти на порятунок півторарічного хлопчика з Тернопільщини

Волонтери по всьому світу збирають грандіозну суму, необхідну для порятунку життя 1,5-річного Арсенка Бориса.

Дитині необхідно зробити укол, вартість якого сягає понад два мільйони доларів. Наразі зібрано лише 35% від суми.

«Ми робимо усе можливе, аби зібрати всю суму. Часу є лише до літа. Що найгірше – хвороба смертельна та вимагає оперативного втручання», – кажуть волонтери.

Як відомо, у хлопчика СМА – спінальна м’язова атрофія. Хвороба призводить до відмирання усіх м’язових тканин, однією з яких є серце.

«Ми збираємо гроші не лише з усіх куточків України, але й світу – в діаспори, іноземців. Наприклад, італійська родина так розчулилася, що надіслала на рахунок батька певну суму. Ще один невідомий чоловік пожертвував 100 тисяч гривень! А проста школярка віддала 1,5 тис. грн, які кілька місяців збирала на новий смартфон.

Аби залучити більше аудиторії, ми просимо розповсюджувати інформацію про Арсенка політиків, блогерів, відомих людей. Паралельно проводимо благодійні ярмарки, майстер-класи, аукціони».

Люди не лише жертвують гроші, але й свої роботи. Так, Олеся Гудима продала картину, а відомий спортсмен Олег Плотницький, лідер збірної України з волейболу, продає майку з автографами усіх гравців відомої італійської команди «Перуджа». Додатково небайдужі навіть створили окрему платформу, яка дозволяє у виді інтерактиву пожертвувати кошти.

Загалом є ще кілька місяців, аби зібрати всю суму. Волонтери та батьки хлопчика просять не бути байдужими. Гроші можна надсилати через платформу, або на один з рахунків.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Допоможімо врятувати життя півторарічному хлопчикові зі Скалата