Вівторок , 19.03.2024

Знову до школи: у Тернополі з 19 квітня відновлюють навчання у 5-11 класах

З 19 квітня освітній процес для учнів 5-11 класів тернопільських шкіл буде організовано з використанням змішаної форми навчання.

Про це сьогодні, 16 квітня, інформують у прес-службі Тернопільської міської ради.

У закладах освіти м. Тернополя ситуація із захворюваністю на COVID-19 залишається стабільною, зазначають у міськраді.

Як розповіла під час онлайн-засідання оперативного штабу начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк, ще два тижні тому на COVID-19 хворіло 78 вчителів, зараз – 34. Серед учнів попередні два тижні хворіло 45 осіб, зараз – 26. Стабілізується і зменшується кількість хворих і в дитячих садочках.

Зважаючи на позитивну статистику із захворюваністю на коронавірус серед учнів та педагогів, оперативний штаб прийняв наступне рішення: з 19 квітня організувати освітній процес для учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти з використанням змішаної форми навчання, а це –  навчання групами по 15 осіб через день, учні 1-4 класів навчатимуться в звичному режимі.

Очна форма навчання передбачена і для вихованців закладів позашкільної освіти та учнів (студентів) закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Галицького коледжу імені В. Чорновола, Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя. Під час організації освітнього процесу необхідно забезпечити неухильне дотримання вимог санітарного законодавства.

Читайте також:
За минулу добу на Тернопільщині виявлено 458 випадків коронавірусу, 10 людей померли