Четвер , 18.04.2024

Динамо – Зоря: анонс фінального матчу Кубка України

У вирішальному матчі Кубка України в Тернополі зустрінуться чемпіон України київське Динамо і бронзовий призер чемпіонату луганська Зоря.

Із 30-ти розіграшів кубка України це вже 18-ий фінал Динамо. Кияни виграли 12 кубків і є діючими володарями трофею (торік в фіналі вони в серії пенальті обіграли Ворсклу). Зоря лише вдруге дійшла до вирішального матчу. Попереднього разу це було в 2016 р., коли Зоря програла Шахтарю – 0:2.

Динамо

Кияни свій шлях у кубку України розпочали з чвертьфінальної стадії, коли 3 березня в серії пенальті перемогли Колос – 0:0 (пен. – 4:3). А потім був півфінал з Агробізнесом у Тернополі і впевнена перемога – 3:0.

Динамівці останні тури в чемпіонаті України грали вже в статусі чемпіонів і були не вмотивовані, але все одно перемогли майже всіх суперників. Попередній матч Динамо зіграло в неділю, 9 травня, коли на виїзді перемогло Колос – 3:0 (голи на рахунку Гармаша, Шапаренка і Миколенка).

Зоря

Луганська команда розпочала виступ у Кубку України на одне коло раніше – ще в грудні, коли на виїзді здолала чернігівську Десну – 0:1. У чвертьфіналі луганчани розібралися з лідером першої ліги Вересом із Рівного – 1:2 (хоча й програвали за ходом поєдинку). А у півфіналі в нервовій серії пенальті переграли ФК Олександрія – 1:1 (пен. – 4:3).

Зоря також раніше вирішила всі свої турнірні завдання в чемпіонаті, забезпечивши бронзові нагороди. Але в останніх трьох матчах здобула 9 очків. У попередньому матчі, який також відбувся 9 травня, Зоря перемогла ФК Олександрія – 2:1 (голи на рахунку Гладкого і Олефіренко).

Початок гри

Матч у Тернополі розпочнеться у четвер, 13 травня, о 19.00 за київським часом. Безпосередньо на стадіоні гру дозволять переглянути 3 000 глядачів. Пряму телетрансляцію поєдинку можна буде переглянути на телеканалах UA:ПЕРШИЙ і  Футбол 1.

Прогноз

Букмекери надають перевагу чемпіонам. «Парі Матч» на перемогу Динамо в основний час поставив коефіцієнт – 1,72. Виграш Зорі оцінюють в 4,8. Нічию – 3,8.

Загальну перемогу Динамо (включаючи додатковий час або серію пенальті) «Парі Матч» оцінює в 1,36, а таку перемогу Зорі – 3,15.

«Фавбет» також віддає перевагу киянам. На їх перемогу в основний час коефіцієнт 1,73, луганців – 4,9, нічийний підсумок оцінили в 3,7. На прохід Динамо – 1,37, Зорі – 3,1.

Щодо рахунку гри, то найбільш імовірним на думку букмекерів є 1:1, а також 1:0 і 2:0 – на користь Динамо.

Читайте також:
Ювентус – Мілан – 0:3. Огляд матчу і відео голів