П’ятниця , 19.04.2024

Фінал Ліги Європи Вільярреал – Манчестер Юнайтед – 1:1 (пен. – 11:10). Огляд матчу і відео голів

Перед стартом поєдинку букмекери в один голос пророчили перемогу англійському гранду, коефіцієнти на якого перевищували ставки на його опонента в понад 10 разів.

серія пенальті

І старт поєдинку справді минув з величезною перевагою манчестерців, а футболісти Вільярреала часом нагадували розгублених першокласників.

Однак до гольових нагод справа не дійшла, і поступово Вільярреал очунявся, вирівняв гру і практично відразу… забив. Навіс зі штрафного «замкнув» метрів з восьми Морено, відірвавшись від Лінделофа.

Англійці відігралися лише в другому таймі – після серії рикошетів першим на м’ячі був Кавані, який пробив голкіпера іспанців Руллі.

Те, що коїлося на полі в подальші хвилини ігрового часу (в тому числі й додаткового) найкраще описує затерта фраза: «ніхто не хотів ризикувати». Команди справді більше уваги приділили захисту і до небезпечних нагод справа доходила зрідка.

Все вирішили пенальті, і давно на такому високому рівні не доводилося спостерігати настільки затяжної серії. Всі польові гравці, які перебували на полі на момент завершення гри, реалізували свої спроби. Тоді за справу взялися голкіпери, і Руллі переграв Де Хеа: 26-річний аргентинець із Вільярреала спочатку сам реалізував пенальті, а потім відбив удар манчестерського іспанця…

Це перший трофей Ліги Європи для 50-тисячного містечка Вільярреал, і вже четвертий — для його тренера Унаї Емері. Попередні три іспанець виграв з Севільєю.

Ну, а на завершення нагадаємо, що саме Вільярреал припинив виступ у єврокубках київського Динамо.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал https://t.me/ternograd