Субота , 20.04.2024

Манчестер Сіті – Челсі: анонс фіналу Ліги Чемпіонів і прогнози букмекерів

У суботу, 26 травня, в португальському Порту відбудеться фінал Ліги Чемпіонів сезону 2020/21 рр.

Манчестер Сіті - Челсі

На поле стадіону Драгау вийдуть футболісти англійських клубів Манчестер Сіті і Челсі. Лише два роки минуло від тоді, як англійські клуби окупували обидва фінали єврокубків у 2019-ому, і ось тепер три британські клуби в фіналах (у вирішальному матчі Ліги Європи грав Манчестер Юнайтед).

А загалом це восьмий випадок в історії Ліги Чемпіонів, коли фінал складається з представників однієї країни, і втретє – з представників Англії (три таких випадки також і в Іспанії, по одному – в Італії і Німеччини).

Манчестер Сіті

Англійський чемпіон завершив Прем’єр-Лігу перемогою над Евертоном – 5:0 (з дублем Агуеро). МС давно забезпечив собі золоті нагороди, а загалом в чемпіонаті здобув 27 перемог у 38-ми матчах і відірвався від найближчого переслідувача на 12 очків.

У Лізі Чемпіонів Сіті розпочав з перемоги у відбірковій групі — 5 виграшів при одній нічиїй у групі з Порту, Олімпіакосом і Марселем (нічия, до речі, саме з господарями стадіону, де відбудеться фінальний матч). У плей-офф клуб із Манчестера розібрався з гладбахською і дортмундською Боруссіями (загальні рахунки, відповідно, 4:0 і 4:2), а у півфіналі впевнено пройшов ПСЖ (загальний рахунок – 4:1).

Челсі

Лондонський клуб на фінішній прямій чемпіонату Англії вів важку боротьбу за місце в Лізі чемпіонів на наступний сезон, і у підсумку, як відомо, «п’ятим зайвим» у тій суперечці став Лестер. «Аристократи» випередили «лисів» на одне очко і посіли четверте місце. В останньому турі вони програли Астон Віллі – 1:2.

У груповому раунді Ліги Чемпіонів Челсі лише на одне очко обійшов Севілью, але далі, випередивши Краснодар і Ренн, пішли обидва клуби. На стадії плей-офф були подолані Атлетико і Порту (загальні рахунки, відповідно, 3:0 і 2:1), а у півфіналі пройшов «вершковий» Реал (загальний рахунок – 3:1).

Початок гри і трансляція

Матч розпочнеться у суботу, 29 травня, о 22.00 за київським часом. В Україні пряму трансляцію поєдинку можна подивитися на телеканалі «Футбол 1».

Прогноз

Букмекери в звітному протистоянні надають перевагу Манчестер Сіті. «Фавбет» на перемогу манчестерців в основний час поставив коефіцієнт — 1,92. Виграш Челсі оцінюють в 4,6. Нічию — 3,55.

«Парі Матч» оцінив перемогу «городян» коефіцієнтом 1,94, перемогу «аристократів» — 4,5, нічию — 3,5.

Bwin на перемогу МС поставив коефіцієнт 1,85, Челсі — 4,5, нічийний підсумок оцінили в 3,5.

Що ж до загальної перемоги (з врахуванням додаткового часу чи можливої серії пенальті), то і тут шанси Манчестер Сіті оцінюють значно вище:  «Фавбет» оцінив їх перемогу коефіцієнтом 1,46, «Парі Матч» — 1,47, а Bwin — 1,4. Челсі, відповідно, 2,87; 2,85 та 2,8.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал https://t.me/ternograd