Четвер , 25.04.2024

У Монастириську керуюча магазином через неуважність отримала 17000 гривень штрафу

Покарання у вигляді штрафу отримала керуюча магазином за торгівлю алкоголем та сигаретами без відповідної ліцензії.

Монастириський районний суд розглянув справу про адміністративне порушення щодо керуючої магазином “Комора КС”.

Як вбачається із матеріалів справи, жінка, працюючи на посаді керівника магазину, у період з 19 по 23 лютого здійснювала реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів на загальну суму 8430 гривень без наявної ліцензії на торгівлю акцизними товарами.

За це порушення на керуючу закладом склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судовому засіданні жінка пояснила, що вона не звернула увагу на те, що закінчився строк дії ліцензії. Також пояснила, ніби не знала про те, що в її обов’язки входить здійснювати контроль та перевіряти чинність ліцензії. Після того як їй стало відомо про те, що строк дії ліцензії закінчився, вона припинила реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів, просила суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив керуючу магазином визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого за ч. 1 ст. 164 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Окрім цього порушниця має сплатити 454 гривні судового збору.

Читайте також:
У Козові за 0,35 проміле водій отримав 10200 гривень штрафу