Вівторок , 23.04.2024

У Теребовлі судитимуть водія, який вчинив смертельне ДТП

Теребовлянською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 2 ст. 286 КК України стосовно водія, який вчинив ДТП зі смертельним наслідком.

водій, дтп, суд

Про це сьогодні, 20 травня, інформують у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

“Розслідуванням встановлено, що 2  березня 2020 року житель одного із сіл Теребовлянського району (на даний час – Микулинецької ОТГ) під час виконання різкого маневру автомобілем BMW, грубо порушив правила дорожнього руху та допустив наїзд на потерпілого, який перебував на проїзній частині вулиці”. – йдеться у повідомленні.

ДТП трапилось на одній із сільських вулиць. Внаслідок наїзду потерпілий  отримав тілесні ушкодження, несумісні із життям.

Не зважаючи на заперечення причетності до скоєння злочину обвинуваченим, на підставі численних висновків експертиз та показів кількох десятків свідків, встановлено наявність підстав для підозри водія BMW за ч. 2 ст. 286 КК України та скерування справи до суду. До нього застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Дана автопригода трапилася у селі Різдвяни, що на Теребовлянщині. Чоловік, якому було близько 45 років, впав позаду автомобіля. У цей час водій проявив неуважність і, різко рухаючись назад, переїхав чоловіка. Від отриманих травм потерпілий помер.

Читайте також:
На Тернопільщині перекинувся автомобіль “Фольксваген”. Водій у реанімації (ФОТО)