П’ятниця , 19.04.2024

У Тернополі патрульний поліцейський попався на хабарі у розмірі 20000 гривень

На Тернопільщині викрито поліцейського на отриманні неправомірної вигоди – правоохоронець вимагав 20000 гривень за непритягнення до відповідальності.

Про це сьогодні, 7 травня, інформують у прес-службі Тернопільської обласної прокуратури.

“Під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури викрито інспектора сектору реагування патрульної поліції одного із відділень  ГУНП в Тернопільській області на одержанні 20 тис грн неправомірної вигоди (ч .3 ст. 368 КК України)”. – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, поліцейський вимагав 20 тис грн у водія за не притягнення до адміністративної відповідальності водія через вчинення  адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

При одержанні неправомірної вигоди вчора, 6 травня, у Тернополі поліцейського затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК.

На даний час перевіряється причетність інших посадовців поліції до скоєння даного правопорушення.
Злочин викрито спільно з слідчими третього слідчого відділу ТУ  Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові за оперативного супроводу працівників управління внутрішньої безпеки та СБУ в Тернопільській області.

За якою частиною статті 130-ої притягувався до відповідальності водій, у якого патрульний вимагав хабара, у прокуратурі не уточнюють. Втім, судячи з розмірів штрафів, це ч. 2 ст. 130 або ч. 3 ст. 130 КУпАП, тобто водієві, у якого вимагали хабар, загрожувало не менше 34000 гривень штрафу.

Читайте також:
На Тернопільщині посадовець Держпродспоживслужби попався на хабарі у розмірі 1000 доларів